Uutislistaukseen

Rakenna joulupuu -logo.

Rakenna joulupuu -keräyksessä voit antaa jouluiloa pienituloiseen perheeseen tai vanhukselle

27.11.2019 10.17

Perinteinen Rakenna joulupuu -keräys käynnistyy pääkaupunkiseudun seurakunnissa ensimmäisenä adventtisunnuntaina 1. joulukuuta. 

Tänä vuonna Rakenna joulupuu -keräys ilahduttaa Vantaalla lapsiperheitä sekä toteuttamalla lasten lahjatoiveita että tarjoamalla yhteistä aikaa lahjakortin muodossa. Tuttuun tapaan voit myös lahjoittaa jouluruokaa vähävaraiseen perheeseen tai ilahduttaa vanhusta joulukukalla.

Keräyksellä halutaan helpottaa pienituloisten joulunviettoon liittyviä taloudellisia paineita. Vähävaraiset perheet eivät pysty täyttämään välttämättä yhtäkään lasten toivetta.

– Ennen joulua avunpyyntöjä ihmisiltä tulee joka vuosi paljon. Tiukassa taloudellisessa tilanteessa oleville joulun järjestäminen tuo ylimääräistä huolta ja stressiä. Monet hakevat avustusta vain joulun alla, vaikka tarvetta olisi muulloinkin, diakoni Minna Maijanen Espoonlahden seurakunnasta toteaa.

Keräys tarjoaa kenelle tahansa konkreettisen ja helpon tavan auttaa ja ilahduttaa lähimmäisiä. Viime vuonna Rakenna joulupuu -keräyksellä muistettiin lahjalla tai lahjakortilla yli 2800 pääkaupunkiseudulla asuvaa.


Tavaran sijaan enemmän elämyslahjoja

Rakenna joulupuu -keräyksen pääpaino on siirtynyt tavaralahjoista erilaisiin lahjakortteihin. Vantaan seurakunnissa perheille halutaan tarjota erityisesti elämyslahjakortteja.

– Monella vähävaraisen perheen lapsella ei ole mahdollisuutta päästä kylpylään, seikkailupuistoon tai leffaan. Rakenna joulupuu -keräyksessä lahjan antajalla on mahdollisuus sponsoroida perheiden yhteistä tekemistä ja pieniä elämyksiä. Elämyslahjakortti on helppo ja ekologinen tapa ilahduttaa ja tarjota oman alueen vähävaraiselle perheelle vaikka Heureka-retki, SuperPark-päivä tai yhteinen leffailta, johtava diakoniatyöntekijä Saara Huhanantti Tikkurilan seurakunnasta kertoo.

Lasten ja perheiden lahjojen lisäksi Rakenna joulupuu -kampanjassa on mahdollista lahjoittaa vanhukselle joulukukka tai vähävaraiselle perheelle lahjakortti jouluruoan ostamista varten.

Lahjat toimittavat luotettavasti perille seurakuntien diakoniatyöntekijät. Rakenna joulupuu on Espoon, Helsingin, Kauniaisten ja Vantaan evankelisluterilaisten seurakuntien joulukampanja.

Lue lisää Rakenna joulupuu -keräyksen sivulta