Uutislistaukseen

strömsöö_THUMB.png Kenellä tahansa voi elämässä tulla hetkiä, jolloin ei pärjää ilman apua.

Kirkko Vantaalla diakoniatyö nostaa esiin miesten yksinäisyyden ja syrjäytymisen uhan

4.11.2019 11.30

Diakonian kampanja näkyy Vantaan katukuvassa marraskuun ajan. 

Marraskuussa Kirkko Vantaalla nostaa Vantaan katukuvassa esiin seurakuntien diakoniatyön, joka tavoittaa myös kaikkein heikoimmassa asemassa olevat ihmiset yhteiskunnassamme. Kampanja muistuttaa, että kenellä tahansa voi tulla eteen tilanne, jossa tarvitsee elämässään apua. Kampanja alkaa 4.11.2019 miestenviikolla.

Kampanjassa halutaan erityisesti nostaa esiin miesten kokema yksinäisyys ja syrjäytymisen uhka. Tilastotietojen valossa Vantaa on miesvoittoistuva kaupunki muita pääkaupunkiseudun kuntia nopeammin. Tilastotietojen valossa löytyy monia tekijöitä, jotka vaikuttavat erityisesti miesten hyvinvointiin. Matala koulutustaso, kokemus yksinäisyydestä, oman porukan puuttuminen tai tunnepuhumisen vaikeus näkyvät myös diakoniatyön kautta erityisesti miehiä kohtaavina haasteina. 

Apua saatetaan tulla hakemaan vasta, kun kaikki asiat ovat jo solmussa. Elämässä kohdatut haasteet ovat moninaisia ja niistä voi olla vaikeaa puhua. Kirkon toiminta naisistuu, mutta miehiä kohdataan erityisesti juuri diakoniassa – joko apua hakemassa tai aktiivisena toimijana muita auttamassa.  

Vuonna 2018 vantaalaisilla diakoniatyöntekijöillä oli yhteensä 11 615 henkilön kohtaamista.  Suurin osa asiakkaista asui yhden hengen taloudessa ja he olivat työelämän ulkopuolella.  

 

Vapaaehtoiset diakoniatyön apuna – tehtäviä avoinna koko ajan 

Diakoniatyöntekijät ovat auttamisen ammattilaisia, jotka kohtaavat ihmisiä hädän tullen henkilökohtaisesti vastaanotoilla sekä järjestävät yhdessä ihmisten kanssa erilaista vertaisuuteen ja yhteisöllisyyteen liittyvää ryhmätoimintaa ja tapahtumia. 

Diakoniatyöntekijöillä on aikaa purkaa elämän solmuun menneitä asioita yhdessä ihmisen kanssa. Käytännössä apu voi olla puhumista ja kuuntelua, ruoka-apua, taloudellista apua, yhteisöllistä syömistä tai vertaistukea ryhmissä.  

Lisäksi seurakunnista löytyy runsaasti vapaaehtoistehtäviä, joista voi löytää mielekästä tekemistä. Vapaaehtoistehtävissä saa mahdollisuuden itsekin auttaa jotakuta. 

Diakoniatyön palvelut ovat ilmaisia ja kaikille saatavilla.  

Kampanja on esillä Vantaan katukuvassa ja sosiaalisessa mediassa Kirkko Vantaalla -kanavissa 4.11.- 30.11. Kampanja näkyy bussipysäkeillä, lyhtypylväissä, Myyrmannin kauppakeskuksessa, bussien sisätiloissa ja seurakuntien omissa tiloissa. 

Lue usein kysyttyjä kysymyksiä kirkon diakoniatyöstä