Uutislistaukseen

Yö kirkossa -tapahtuman mainoskuva. Pimeässä valo loistaa piirretyn kirkon ikkunasta. Teksti Yö kirkossa.

Yö kirkossa -tapahtumissa lapset ja nuoret viettävät yön kirkossa

19.9.2019 10.46

Yö kirkossa -tapahtumilla juhlistetaan sitä, että kirkko on tehnyt työtä kouluikäisten parissa 100 vuotta. Vantaalla yövytään Pyhän Laurin, Korson ja Kivistön kirkoissa.

Helsinkiläiset Kallion ja Paavalin seurakunnat haastoivat keväällä Linkki avautuu uudessa välilehdessä Suomen muut luterilaiset seurakunnat mukaan Yö kirkossa -kampanjaan. Kouluikäisille suunnatun kampanjan idea on viettää yö kirkossa.

Tapahtuma on osa 100 vuotta iloa – koululaiset kirkossa -juhlavuoden valtakunnallista toimintaa.

Tapahtumien sisällöt vaihtelevat, mutta yhteistä niissä on hauska tekeminen, syöminen ja yöpyminen kirkossa. Suurin osa tapahtumista on ilmaisia, osassa on pieni maksu. Myös tarkka ikäryhmä vaihtelee. Osa tapahtumista on jo täynnä, toisiin on paikkoja ja kaikkiin ei ole vielä ilmoittautuminen edes alkanut.

Noin vaan spontaanisti mukaan ei voi tulla, sillä tapahtumissa on huolehdittava niiden turvallisuudesta ja järjestelyistä. Ilmoittautumisista ja mahdollisista paikoista kannattaa kysyä seurakunnista tai etsiä tietoja niiden nettisivuilta. Osassa ilmoittautuminen tapahtuu lomakkeella, osassa suoralla yhteydenotolla.

Tapahtumat Vantaalla:

Pyhän Laurin kirkko

19.–20.10. Pyhän Laurin kirkossa. 7–14-vuotiaille. Muutama paikka jäljellä. Miltähän tuntuisi nukkua yö makuupussissa Pyhän Laurin kirkossa? Tänä syyslomana sen pääsee kokemaan 7-14-vuotiaiden tapahtumassa 19.-20.10. Tiedossa mukavaa menoa taskulamppujen valossa villasukissa hipsien. Yökyläily alkaa lauantai-iltana klo 18 ja päättyy sunnuntaina villasukkamessuun noin klo 13. Vanhemmat ovat tervetulleita messuun mukaan! Ilmoittaudu tästä Linkki avautuu uudessa välilehdessä

 

Korson kirkko

 

14.–15.10. Korson kirkossa Yö kirkolla -seikkailu 8–14-vuotiaille maanantaista 14.10. klo 19 tiistaihin 15.10. klo 9
Ilta alkaa pizzapartyilla ja jatkuu mukavalla ohjelmalla päättyen tunnelmalliseen iltahartauteen ja rauhoittumiseen. Aamulla nautitaan yhteinen aamupala. Mukaan retkipatja, makuupussi, tyyny, hammasharja sekä yöpuku. IlmoittautuminenLinkki avautuu uudessa välilehdessä ma 2.9. alkaen. Hinta 10 euroa.

 

Kivistön kirkko

16.–17.11. Kivistön kirkossa. 10 vuotta täyttävät seurakunnan jäsenet kutsutaan kirjeellä. Tähän tilaisuuteen voivat osallistua vain kutsun saaneet kymmenvuotiaat. IlmoittauduLinkki avautuu uudessa välilehdessä 1.10. alkaen.

Lue koko juttu Kirkko ja kaupunki -lehden nettisivuilta.Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Teksti: Pauli Juusela

YouTube-video