Uutislistaukseen

Vantaan seurakuntien verkkoilmoittautumisissa käyttöön vahva tunnistautuminen – Lisää turvallisuutta ja helppoutta

Elokuun alusta alkaen Vantaan seurakuntien toimintaan voi ilmoittautua verkossa vahvan tunnistautumisen kautta, joka tuo turvallisuutta, helppoutta ja mahdollistaa verkkomaksamisen. 
Nainen kännykkä kädessä

 

Toisinaan Vantaan seurakuntien tapahtumiin tai toimintaan osallistuminen edellyttää ennakkoilmoittautumista, joka tehdään verkon kautta. Elokuun alusta lähtien ilmoittautuminen vaatii vahvan tunnistautumisen, jossa henkilötiedot varmistetaan pankkitunnusten avulla.

Verkon kautta ilmoittautuminen koskee joitakin leirejä, kerhoja ja tilaisuuksia ja etenkin rippikouluja.

Käytännössä vahvassa tunnistautumisessa asiakas ohjautuu suomi.fi -palveluun, josta henkilötiedot varmistetaan pankkitunnusten avulla. Sen jälkeen asiakas tekee itselleen tunnuksen ja salasanan, joita hän jatkossa käyttää Vantaan seurakuntien asiointipalveluun kirjautuessaan.

- Vahva tunnistautuminen tuo päivitetyn tavan ilmoittautua, joka lisää turvallisuutta ja mahdollistaa verkkomaksamisen. Jos pankkitunnuksia ei ole, ilmoittautuminen onnistuu aina seurakunnan työntekijöiden kautta, sanoo asiakaspalveluhankkeen suunnittelija, pastori Sanna Heikurinen.

Vahva tunnistautuminen mahdollistaa myös osallistumismaksun maksamisen ilmoittautumisen yhteydessä, jos tapahtuma tai toiminta on maksullinen. Maksun voi hoitaa myös esimerkiksi sen jälkeen, kun osallistujien paikat on saatu vahvistettua. Pidemmälle aikavälille sijoittuvissa asioinneissa kuten leiririppikouluissa, maksaminen tapahtuu vasta rippileirin ollessa ajankohtainen.

Omilla asiointipalvelun tunnuksilla voi jatkossa seurata omia ilmoittautumisia, perua niitä ja tarkastella maksamiseen liittyviä tapahtumia.

Uudistetun sähköisen ilmoittautumisen käyttöönotto on osa Vantaan seurakuntien sähköisten asiointipalvelujen kehittämistä. Tällä hetkellä on jo käytössä kasteen ja diakonian sähköinen ajanvaraus. Ajanvarauksissa vahvaa tunnistautumista ei tarvita. Myös avioliiton esteiden tutkinnan voi hoitaa sähköisesti. Vantaa on luterilaisen kirkon seurakunnista ensimmäisiä, joka on siirtynyt sähköiseen asiointiin.

Suomi.fi -tunnistautumisesta vastaa Väestörekisterikeskus. Kyseessä on julkishallinnon asiointipalveluiden yhteinen henkilöllisyyden varmistuskanava ja se mahdollistaa EU:n tietosuoja-asetuksen mukaisen, turvallisen henkilötietojen käsittelyn.

19.7.2019 10.14