Uutislistaukseen

Vappu Olsbo (vas.) ja Sirkku-Liisa Niemi toivottavat tervetulleiksi saunomaan Rekolan kirkolle. Vappu Olsbo (vas.) ja Sirkku-Liisa Niemi toivottavat tervetulleiksi saunomaan Rekolan kirkolle.

Saunapäivä 27.7.: kirkossakin saunotaan – Mikä yhdistää kirkkoa ja saunaa

17.7.2019 11.56

YLE:n saunapäivänä löylyihin pääsee Rekolan kirkon saunassa.

 

Saunoja on jos jonkinlaisissa paikoissa, mihin niitä on keksitty pykätä, mutta kirkko ei ehkä heti tule mieleen, jos saunaan tahtoo. Valtakunnallisena YLE:n saunapäivänä 27.7. löylyä voi kuitenkin heittää  myös Rekolan kirkon saunassa.

- Meillä on ensin konsertti kirkossa ja sen jälkeen naisten ja miesten saunavuorot. Tarjolla on myös pientä purtavaa. Omat saunatarvikkeet tulee ottaa mukaan, kertoo pastori Vappu Olsbo.

Rekolan kirkon sauna on aktiivisesti käytössä. Viime jouluna lauteilla laulettiin Kauneimpia joululauluja. Syys- ja kevätkaudella löylytellään joka viikko Yläovet auki -tilaisuuksien yhteydessä, jolloin tarjolla on myös maksutonta iltapalaa.

Saunapäivänä löylyihin pääsee tuoreissa tiloissa, sillä sauna on remontoitu viime vuonna. Kerrallaan lauteille mahtuu 4-5 henkeä.

- Onhan saunassa ja kirkossa molemmissa kyse puhdistautumisesta. Ihmisen ruumis on Pyhän Hengen temppeli ja siitä on pidettävä huolta. Sauna tekee hyvää niin sielulle kuin ruumiillekin, pohtii Olsbo.

- Yhteisillä saunavuoroilla toteutuu myös yhteys toisiin ihmisiin. Siellä olemme omina itseinämme mitään peittelemättä.

Rekolan kirkolla saunapäivä on kesäinen kokonaisuus, jonka voi aloittaa Suvi-illan idylli -konsertilla, jossa kuullaan kesäistä laulu- ja harppumusiikkia.

Kirkolle voi tulla sekä konserttiin että saunaan tai osallistua vain toiseen.

- Mikäs sen miellyttävämpää kuin rentoutua ennen saunaa harpun ja laulun kevein sävelin, sanoo kanttori Sirkku-Liisa Niemi.

 

Saunapäivänä la 27.7. sauna lämpiää Rekolan Pyhän Andreaan kirkolla, Kustaantie 22, Vantaa.

  • Naisten sauna klo 16–17.30.
  • Miesten sauna klo 17.30–19.
  • Ilmoittautuminen ke 24.7. mennessä kirkkoherranvirastoon, p. 09 830 6700.
  • Omat saunavarusteet mukaan.
  • Hinta 5 e sisältää saunakahvit.

Suvi-illan idylli – kesäistä harppu- ja laulumusiikkia la 27.7. klo 15

  • Lily-Marlene Puusepp, harppu, Petteri Lehikoinen, laulu.
  • Vapaa pääsy, ohjelma-kahvilippu 10 e. Kahvit klo 14.30 ennen konserttia.

Teksti ja kuva Katriina Harviainen

Lue myös:

► Kari Nikkisen mielestä Rekolan kirkon saunassa on aivan erityinen tunnelma - saunapäivänä 27.7. sitä pääsee testaamaan (Kirkko ja kaupunki)