Uutislistaukseen

Kirkko ja kaupunki on pääkaupunkiseudun seurakuntien yhteinen seurakuntamedia. Kuva: Lotta Numminen. Kirkko ja kaupunki on pääkaupunkiseudun seurakuntien yhteinen seurakuntamedia. Kuva: Lotta Numminen.

Kirkko ja kaupungin sopimusneuvottelut pyritään käynnistämään syksyllä

17.6.2019 10.00

Vantaan yhteinen kirkkovaltuusto on päättänyt irtisanoa sopimuksen vuoden 2021 alusta.

 

Espoon, Helsingin ja Vantaan seurakuntien virkamiesjohto kokoontui 14.6. keskustelemaan Kirkko ja kaupungin sopimusta koskevasta tilanteesta. Vantaan yhteinen kirkkovaltuusto on irtisanonut sopimuksen vuoden 2021 alusta.

 

Johdon tapaamisessa sovittiin yhteisestä valmisteluaikataulusta. Yhteisille kirkkoneuvostoille valmistellaan elokuuksi esitys sopimusneuvottelujen käynnistämisestä. Päätökset neuvotteluista tehdään yhteisissä kirkkovaltuustoissa. Tarkoitus on, että kukin seurakuntayhtymä nimeää neuvottelijat omissa hallintoelimissään.

 

Neuvottelujen tarkoituksena on etsiä ratkaisua, jolla Kirkko ja kaupunki voi jatkaa pääkaupunkiseudun yhteisenä seurakuntamediana myös vuoden 2020 jälkeen.

 

Myös Kirkko ja kaupungin johtokunta kokoontuu elokuussa käsittelemään asiaa. Johtokunnassa on edustus kaikista seurakuntayhtymistä.