Uutislistaukseen

Pyhän Laurin kirkossa järjestetään kesällä 2019 yli 80 häät. Pyhän Laurin kirkossa järjestetään kesällä 2019 yli 80 häät. Kuva: Lotta Numminen

Vantaan seurakuntien kirkollisten tilojen käyttö on jatkossa ilmaista seurakuntien jäsenille

12.6.2019 20.32

Yhteinen kirkkoneuvosto päätti myös jakaa  rahaa ruoka-apuun Vahti ry:n kautta.

Vantaan seurakuntien kirkollisten tilojen käyttö on jatkossa ilmaista seurakuntien jäsenille 

Yhteinen kirkkoneuvosto päätti kokouksessaan 12.6, että kaikki kirkollisiin toimituksiin, kuten ristiäisiin, häihin, hautajaisin ja muihin kirkollisiin toimituksiin soveltuvat tilat ovat seurakuntien jäsenten käytössä ilmaiseksi 1.9.2019 alkaen. Kirkolliset toimitukset, eli kaste, avioliitton vihkiminen ja hautaan siunaaminen ovat ilmaisia kaikille.  Muiden juhlien tilavarauksiin sovelletaan yhtenäistä hinnastoa, joka astuu voimaan 1.9.2019.  

Ruoka-apuun myönnettiin avustuksia 

Vantaan seurakunta jaetaan vuosittain rahaa ruoka-apuun alueellisten toimijoiden kautta. Ruoka-avustuksia suunnataan ihmisille, jotka ovat konkreettisen avun tarpeessa. Yhteinen kirkkoneuvosto päätti 12.6. myöntää ruoka-avun määrärahasta Vahti ry:lle 2 000 euron avustuksen. Vantaan seurakuntien ja Vantaan kaupungin yhteisen yhteisöllistä syömistä ja ruoka-aputoimintaa tekevän Yhteinen pöytä -hankkeen kautta on vuodelle 2019 myönnetty 80 000 euroa.