Uutislistaukseen

Kesäopasalexmckeough_L.png

Pyhän Laurin kirkon kesäopasta kiehtoo paikallishistoria

7.6.2019 13.02

Pyhän Laurin kirkossa työskentelee kesän ajan jälleen kesäopas. Opas on elokuun loppuun asti paikalla pääsääntöisesti ma klo 12 – 18 ja ti - pe klo 11 - 18.  

Historiaa yliopistossa opiskellut kesäopas Alex McKeough kertoo odottavansa innolla, että pääsee tänä kesänä kohtaamaan paljon ihmisiä ja hiomaan asiakaspalvelutaitojaan.  

- Valmistuin juuri ja ajattelin, että olisi kiva löytää kesäksi työpaikka, joka liittyisi jotenkin opintoihin. Tämä onkin minulle hyvä, koska paikallishistoria kiinnostaa.

Helsingin pitäjän kirkonkylä on McKeoughille ennestään tuttu. Itse Pyhän Laurin kirkosta hän on päntännyt kesätyötä varten tietoutta paristakin eri opuksesta.  Edellisvuosilta kuultujen kokemusten perusteella McKeough odottaa kohtaavansa  ainakin venäläisiä, saksalaisia ja amerikkalaisia turisteja – sekä todennäköisesti myös Aasian maista tulevia matkailijoita.

- Opastusta tulee saamaan varmasti sujuvasti ainakin suomeksi ruotsiksi ja englanniksi. Lisäksi osaan vähän saksaa. Jos turisteja tulee sieltä päin, niin osaan muutamin sanoin kertoa kirkosta.  

McKeoughia ihastuttaa Pyhän Laurin kirkosta saadussa ensivaikutelmassa se, miten kirkolla tuntuu olevan elämää ja ihmisiä.

- Tykkään siitä, että kirkko on ollut tässä niin pitkään, ihmiset ovat tottuneet käymään hautausmaalla ja tämä on osa kylää. Kaikki se luo hirveän kivan ja vireän tunnelman. Myös se vaikuttaa varmaan, että ollaan pääkaupunkiseudulla.

Bonuksena kesäopas kuulee Laurin päiväkonsertit -sarjan konsertit, joita pidetään kirkossa kesätorstaisin. Kaikkiaan McKeoughin suhtautuu tuleviin kuukausiin luottavaisesti.

- Tämä on miljöönä niin hieno ja kiva. Vaikuttaa, että täällä on myös kivoja työkavereita, joten odotan viihtyisää kesää, hän summaa.

Pääkaupunkiseudun vanhin rakennus, Pyhän Laurin kirkko, on auki 10.6. – 31.8. klo 12 - 18 ja ti - pe klo 10 - 18. Kesäopas on paikalla pääsääntöisesti ma klo 12 – 18 ja ti - pe klo 11 - 18. Maksuttomia opastuksia ryhmille voi varata oppaalta puh. 050 4664202 tai Tikkurilan kirkkoherranvirastosta puh. 09 8306717 (klo 9 - 14). Väliä ei ole sillä, onko opastettava ryhmä iso tai vain parin hengen suuruinen.