Uutislistaukseen

tuomas_S.jpg Korson kirkon kellot soivat Leijonien MM-kullan kunniaksi, kirkkoherra Tuomas Antola tunnustautuu itsekin urheiluhulluksi.

MM-kellot soivat Vantaan kirkoissa

27.5.2019 13.32

– Kirkkojen kellojen soittaminen kertoo siitä, että kirkko kulkee mukana myös ihmisten ilossa, ei vain surussa, kertoo Korson seurakunnan kirkkoherra Tuomas Antola.

Vantaalla soitetaan kirkkojen kelloja vastaanottamaan Helsinki-Vantaan lentokentälle laskeutuvaa Leijona-joukkuetta. MM-kellot soivat tänään Korson, Pyhän Laurin, Rekolan, Hämeenkylän, Hakunilan, Kivistön ja Länsimäen kirkoissa Leijonien koneen laskeutuessa klo 14.30.

– Tämä on kansallinen ilon päivä. Kirkkojen kellojen soittaminen kertoo siitä, että kirkko kulkee mukana myös ihmisten ilossa, ei vain surussa. Leijonien kone laskeutuu Vantaalle, joten on luontevaa että Vantaan seurakunnat on mukana kellojen soitossa, kertoo Korson seurakunnan kirkkoherra Tuomas Antola.

Korson seurakunnassa on lisäksi erityinen aihe juhlaan, sillä Suomen joukkueen maalivahti Kevin Lankinen on entinen Korson seurakunnan sählyjoukkueen kantava voima. Hän pelasi seurakunnan salibandykerhojoukkue Holyducksien maalivahtina vuosina 2005 – 2008.

– Mm-finaalia saattaa seurata 2 – 3 miljoonaa suomalaista. Tuskin on olemassa muuta ilmiötä, joka tällä tavalla yhdistää kansaa, kuin tämä urheiluhulluus. Kirkkojen kelloja on soitettu maailmanlaajuisen tai kansallisen surun kohdatessa, tämä voitettu jääkiekkokulta on merkittävyydeltään koskettanut suuria kansanjoukkoja ja siksi kellojen soittaminen on perusteltua. Me tarvitsemme yhteisiä sankaritarinoita, tämä jos mikä on sellainen, jääkiekkoilijaksi ja urheiluhulluksi itsekin tunnustautuva kirkkoherra Antola muotoilee.

Vantaalla kirkkojen kelloja on aiemmin soitettu muun muassa Suomi 100-juhlallisuuksien kunniaksi ja Syyria Aleppon pommitusten uhreille.

Idea kirkonkellojen soittamiseen tuli alun perin Helsingin seurakunnistaKellot soivat Leijona-joukkueen kunniaksi klo 14.30.

Hakunilan, Rekolan ja Korson MM-kellojen soittoa voi seurata seurakuntien Facebook-sivuilta livenä.

Teksti Lotta Numminen