Uutislistaukseen

_S5A8831ByAkiRoukala_pressi_XL.jpg

Laurin päiväkonserteissa kuullaan Mariskaa ja Marzi Nymania

24.5.2019 11.04

Vantaan Pyhän Laurin kirkossa kesätorstaisin klo 12 pidettävässä ilmaiskonserttien sarjassa kuullaan erilaisia artisteja ja monia musiikkityylejä. Laurin päiväkonserttien esiintyjäkaartiin lukeutuvat esimerkiksi Mariska ja Marzi Nyman.

Ensimmäisenä Pyhän Laurin kirkossa kuullaan 6.6. Marzi Nymanin ja Jukka Leppilammen yhteiskonsertti. Kesäkuun lopulla vuorossa oleva Mariska (kuvassa) puolestaan  tekee kaikkien aikojen ensimmäisen kirkkokeikkansa - ja koko kesän ainoan keikkansa.

Kunkin konsertin kesto on korkeintaan 45 minuuttia. Kirkon tapahtumakoordinaattorin Susanna Lönnqvistin mukaan kantavana ajatuksena on tietty mutkattomuus.

- Paikalle voi hyvin tulla fillarilla ja sortseissa. Tarkoituksena on esitellä erilaisia artisteja livenä ja heidän musiikkiaan. Lyhyttä konserttia voi hyvin kokeilla, vaikkei kyseessä olisikaan oma lempimusiikkilaji. Satoi tai paistoi, niin kirkossa on lämmin tunnelma.

Lönnqvististä on myös mielenkiintoista nähdä, miten yhteys artistin ja yleisön välille syntyy liki 600 vuotta vanhassa kirkkotilassa.

- Pääkaupunkiseudun vanhin rakennus on aikoinaan rakennettu laulua varten. Nyt voi kuulla, miten eri instrumentit, sähkö- tai akustinen kitara, harmonikka taikka viulu soivat tilassa.

Laurin päiväkonsertit torstaisin klo 12 Pyhän Laurin kirkossa (Kirkkotie 45):

6.6. Marzi Nyman & Jukka Leppilampi Kahden vahvan artistin tulkitsemina kuullaan lauluja muun muassa Leppilammen uusimmalta Tämä huone, tämä hetki -levyltä, jonka Nyman ja Leppilampi ovat tuottaneet yhdessä, sekä teoksia Nymanin Kelluva katedraali -albumilta.

► Lue Marzi Nymanin haastattelu (Kirkko ja kaupunki)Linkki avautuu uudessa välilehdessä

13.6. Varpu Heikinheimo, viulu & Daniel Beskow, piano Heikinheimo ja Beskow soittavat romantiikan ajan sonaatteja. Myös kirkon uusi Steinwayn flyygeli pääsee oikeuksiinsa.

20.6. Janne Malinen, kitara Kitaristi Janne Malisen konsertin otsikko on ”Oikeasti romanttinen kitara”, sillä hän soittaa puolet konsertin ohjelmasta vuonna 1828 rakennetulla historiallisella soittimella.

27.6. Mariska Mariska pitää nyt kaikkien aikojen ensimmäisen kirkkokonserttinsa Pyhän Laurin kirkon Laurin päiväkonsertit –sarjassa. Musiikin moniosaaja on tehnyt ja esittänyt monenlaista musiikkia; hip hopia, punkkia, iskelmää, jazzia, poppia sekä tekstittänyt myös muiden artistien kappaleita, kuten Jenni Vartiaisen Missä muruseni on -hitin.

4.7. Johanna Almark & JAM Ensemblen koskettavan konserttikokonaisuuden teemana on rakkaus, olemuksemme edellytys. Ohjelmassa on mm. Johanna Almarki uusi kuorosävellys Laulujen laulun teksteihin.

11.7. Vokaaliyhtye Signe Riikka Keränen, Selma Savolainen, Kaisa Mäensivu ja Josefiina Vannesluoma muodostavat vokaaliyhtye Signen, jonka musiikki virtaa jazzin, nykymusiikin ja kansanmusiikin maisemissa. Sävellyksiä ryydittää sellisti Mila Laine.

18.7. Henrik Sandås, harmonikka ja bandoneon Konsertin otsikko on keskiaikaiseen kirkkotilaan varsin hyvin sopiva Mi refugio – turvapaikkani. Sandås soittaa Bachin, Mozartin, Messiaenin, Gubaidulinan teoksia sekä konsertin nimiteoksen, Juan Carlos Cobiánin Mi Refugion.

25.7. Duo Emilia Lajunen & Suvi Oskala, viisikieliset viulut Kahden viisikielisen hybridiviulun yhtye Duo Emilia Lajunen & Suvi Oskala vie pyöräillen musiikkiaan pitkin eteläistä Suomea heinä-elokuussa. Konsertin otsikko on Fillarikonsertti, jolla muusikot kantavat kortensa kekoon ilmastonmuutosta vastaan. Myös yleisön toivotaan polkaisevan kirkolle ilmastoteon hengessä.

1.8. Ninni Poijärvi & Tommi Kalenius Tommi Kaleniuksen ja Ninni Poijärven Matkalauluja -konsertti päättää tämän kesän Laurin päiväkonsertit -sarjan. Kosertissa yhdistyvät tarinankerronta ja laulut, joita kuullaan sekä suomeksi että englanniksi. Klassikoiden lisäksi luvassa on lauluntekijöiden omaa tuotantoa.

Kesäopas, torstaipappi ja italialaisia herkkuja

Kirkkokonsertin jälkeen voi nykäistä kirkon kesäopasta hihasta kysymyksillään tai varata tältä opastuksen ryhmälleen jo etukäteen. Pyhän Laurin kirkon kesäopas on paikalla 10.6. alkaen pääsääntöisesti ma klo 12 - 18 ja ti - pe klo 11 - 18. Ryhmät voivat varata opastettuja tutustumisia oppaalta numerosta 050 4664202 (alkaen 10.6.) tai Tikkurilan seurakunnan kirkkoherranvirastosta 09 8306717 (ma - pe klo 9 - 15, ajalla 3.6. - 9.8. klo 9 - 14).

Myös Tikkurilan seurakunnan pappi on tavattavissa kirkolla ja hautausmaalla kesätorstaisin klo 11 – 14.  Olipa asia pieni tai suuri, kevyt tai painava, voi päivystävän papin kanssa jutella.

Kirkon pihapiirissä sijaitseva Kahvitupa Laurentius puolestaan sai uudet yrittäjät huhtikuussa. Yli 200 vuotta vanhassa rakennuksessa toimiva kahvila tarjoilee nyt herkkuja italialaisella twistillä.  Aukioloajat ovat arkisin klo 10.30 - 18 (josta lounas klo 10.30-14.30) ja la - su klo 11-17.

Ajalla 3.6.- 31.8.2019 Pyhän Laurin kirkko on avoinna ma klo 12 - 18 ja ti - pe 10-18.

Mariskan kuva: Aki Ruokala/Universal