Uutislistaukseen

Pyhän Laurin kirkko

Pyhän Laurin kirkko on Vantaan ainoa tiekirkko

17.5.2019 16.02

Tiekirkoissa vierailu on oiva tapa nauttia kesäisestä kulttuurista.

Miksi kirkossa kannattaisi vierailla?

Upeaa vanhassa kirkonkylässä sijaitsevaa Pyhän Laurin kirkkoa pääset ihailemaan kauniina kesäpäivänäkin. Pyhän Laurin kirkko on yksi pääkaupunkiseudun kauneimpia rakennuksia. Se on myös seudun vanhin rakennus, ja sillä on kiinnostava historia.

Kirkon vuonna 1893 tuhonneen tulipalon jälkeen kirkko kunnostettiin, ja lopputuloksena saatiin yhdistelmä uusgotiikkaa ja keskiaikaa. Peruskorjausten jälkeen myös katossa olevien upeiden maalausten värit näkyvät entistä kirkkaampana ja heleämpänä. Kirkon arkkitehtuuri ja taide ovat siispä todella upeita, eikä niitä kannata missata!

Kirkon ympärillä sijaitseva rauhaisa ja tunnelmallinen hautausmaa on hyvä alue hiljaiseen pohdiskeluun ja luonnon ihailuun. Kirkon pihapiirissä sijaitsee myös ihana italialainen kahvitupa Laurentius. Laurentiuksessa saat maistella ihania herkkuja ja nauttia kesäpäivistä.

Mitä tarkoittaa tiekirkko?

Tiekirkot ovat kirkkoja pääteiden varsilla. Niiden ovet pidetään kesäisin auki, jotta matkailijat voisivat pysähtyä kirkkoihin viettämään taukoa ajamisesta nauttien rauhasta, kauneudesta ja pyhästä.

Kirkoissa on avoimien ovien lisäksi jumalanpalveluksia ja myös erilaista ohjelmaa kuten konsertteja. Tiekirkot ovat mainio kulttuuriannos kesään. Tiekirkoissa voit vierailla ympäri Suomen ja jopa ulkomailla esim. Norjassa ja Saksassa.

Pyhän Laurin kirkko on avoinna koko kesän

  • Kirkko on auki kesällä ma klo 12-18 ja ti-pe klo 10-18
  • Kesäopas paikalla 10.6. alkaen ma klo 12-18 ja ti-pe klo 11-18
  • Ryhmävarauksia voi varata myös oppaalta 10.6. alkaen numerosta 050 4664202
  • Päiväkonsertteja on ajalla 6.6.-1.8. klo 12.
Teksti: Aino Pärssinen, yhdeksäsluokkalainen TET-harjoittelija

Kuva: Lotta Numminen