Uutislistaukseen

Punaisenruskea pitsihuivi naisen hartioilla

Lohtuhuivi lämmittää surevaa – leskille annettavia huiveja neulotaan porukalla nyt myös pääkaupunkiseudulla

17.5.2019 15.01

Hartioille tuleva villahuivi on konkreettinen tapa muistuttaa, että ihminen ei ole surussaan yksin.


Joskus pienestä, ystävällisestä eleestä voi kasvaa ilmiö. Tamperelainen pappi Minnamaria Tammisalo osti lohtuhuiviksi nimetyn kaulahuivin, jonka joku Tampereen Tuomasyhteisössä oli neulonut.

Eräänä päivänä aktiivinen seurakuntalainen toi seurakuntaan kolme samankaltaista huivia ja Tammisalo alkoi miettiä, mitä niillä voisi tehdä. Hän keksi ottaa huivin mukaan hautajaisiin ja antoi sen muistotilaisuuden päätteeksi leskelle.

Kun Tammisalo hautajaisten jälkeen postasi Facebookiin kuvan huivista saateteksteineen ja kysyi, haluaisiko joku tehdä tällaisia huiveja lisää, idea alkoi levitä.

Nyt lohtuhuiveja neulotaan jo ainakin 30 seurakunnassa ympäri Suomea ja Lohtuhuivien lähettiläät -ryhmässä Facebookissa on jo yli 2 000 jäsentä.

– Suosio on ollut todellinen yllätys! Missään vaiheessa en ollut luomassa valtakunnalista juttua, pyysin vain jotakuta neulomaan muutaman huivin lisää, Tammisalo kertoo.

Idea lohtuhuiveista on levinnyt myös pääkaupunkiseudulle. Ainakin Herttoniemen, Espoonlahden ja Hakunilan seurakunnissa neulotaan niitä lohdutukseksi sureville.

► Lue koko juttu Kirkko ja kaupungistaLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Teksti Hanna Antila

Kuva Minnamaria Tammisalo