Uutislistaukseen

vapaaehtoistenpalkitseminen19_XL.jpg Vapaaehtoiset ottivat palkinnon vastaan, kuvassa Reino Söderholm, Juha Andersson, Riko Laakso, Satu Suonpää ja John Mäkelä.

Vantaan seurakunnat palkitsi Yhteisen pöydän hävikkiterminaalin vapaaehtoiset – Leikkimielisen kokkikisan voitti ravintola Nokka

8.5.2019 14.47

Yhteisen pöydän hävikkiterminaalilla Vantaan Koivukylässä oli vilkas tapahtumapäivä. Terminaalin päivittäisen hävikkiruokalogistiikan lisäksi paikalla kisasi huippukokkeja ja palkittiin vapaaehtoisia.

 

Vantaan seurakunnat palkitsi Yhteisen pöydän vapaaehtoiset Vuoden 2018 vapaaehtoisteko -palkinnolla. Palkintodiplomit ojennettiin nyt Yhteisen pöydän hävikkiterminaalin vapaaehtoisille.

Vuoden 2018 vapaaehtoisteko -palkinto on myönnetty tunnustuksena vapaaehtoisten pitkään jatkuneesta työstä yhteisöruokailujen asiakkaiden hyväksi.

Johtava diakonia- ja yhteiskuntatyön asiantuntija Katri Valve kiitti vapaaehtoisia erityisesti sitoutumisesta, luotettavuudesta ja kehittämisen kyvystä.

- Vapaaehtoiset ovat se joukko, jota ilman koko Yhteisen pöydän ketju ei olisi olemassa, sanoi Valve.

- Hienoa, että omalla työllä on sellainen vaikutus, että tällaisen tunnustuksen voi saada. Mahtava tunne, en osannut odottaa palkintoa yhtään, kertoo hävikkiruokaterminaalin vapaaehtoinen Riko Laakso.

Laakso on ollut mukana Yhteisessä pöydässä vuodesta 2016.

- Ensin olin opiskelijana ja nyt vapaaehtoisena. Puran kuormia, siivoan ja laitan ruokaa. Täällä terminaalilla on keittiö, jossa tehdään joka päivä hävikkiruoka terminaalin työntekijöille ja vapaaehtoisille.

- Koen että Yhteinen pöytä tekee hienoa työtä. On ihana olla työssä tällaisessa ilmapiirissä, mikä meillä täällä on, kehuu Laakso Yhteisen pöydän henkeä.

Jo aiemmin palkintodiplomit oli annettu niille vapaaehtoisille, jotka seurakunnissa toteuttavat yhteisiä ruokailuja Yhteisen pöydän terminaalin toimittamasta hävikkiruuasta.

Kokkikisan voittoon ravintola Nokan tiimi

Hävikkiä ja huippukokkeja -kisassa viime vuoden voittaja ravintola Nokka haastoi Vuoden Keittiöteko 2018 -palkinnon voittajan, ravintola Ultiman. Tänäkin vuonna kokkikisan voiton vei ravintola Nokka.

Joukkueissa kisasivat keittiömestarit Toni Eriksson ravintola Nokasta ja Anssi Riihimäki ravintola Ultimasta. Erikssonin parina oli hävikkikokki Tomi Saari Helsingin seurakuntien Waste&Feast -hävikkiruokaravintoloista ja Riihimäen parina hävikkikokki Jari Pihlajamäki Vantaan Yhteisestä pöydästä.

Kokkikisan tuomaroivat keittiömestari Markus Maulavirta ja Linda Mustakari Fredman Groupilta sekä Johanna Suni E. Ahlströmiltä.

Yhteistä pöytää hallinnoivat ja rahoittavat Vantaan kaupunki ja Vantaan seurakunnat.

Teksti Katriina Harviainen

Kuva Lotta Numminen