Uutislistaukseen

Mattssonit käyvät vuosittain Hääyössä fiilistelemässä omaa hääpäivää

Kun Sami ja Suvi Mattsson vuonna 2014 avioituivat Vantaan Pyhän Laurin kirkon Hääyö-tapahtumassa, oli ilmassa jännitystä.
Hääyö 2014_03 ©  Markku Mattila_L.jpg

- Jännitti niin paljon, ettei edes muista oikein mitään. Nyt on paljon rennompaa käydä fiilistelemässä muiden jännitystä ja onnea, Suvi Mattsson sanoo.

Pariskunta onkin ottanut perinteeksi käydä vuosittain Hääyössä.

- On se nostalgista. Samalla on kiva moikata tilaisuudessa vihkipappiamme Satu Huttusta, Suvi lisää. 

Sami ja Suvi olivat olleet yhdessä jo noin 12 vuotta mennessään naimisiin, esikoinen Pinja oli 5-vuotias ja kuopus Vilja vielä vauva. He harkitsivat erilaisia vaihtoehtoja vihkimiselle. Sami oli aiemmassa liitossaan jo viettänyt perinteiset kirkkohäät, Suvi puolestaan vierasti ajatusta ainakin isoista kirkkohäistä.

- Mietimme, pitäisikö mennä naimisiin maistraatissa, mutta sitten ajattelin, että ehkä kirkossa kuitenkin. Yksi tuttavaparimme oli mennyt naimisiin kaikkien aikojen ensimmäisessä Hääyössä Pyhän Laurin kirkossa vuonna 2009 ja sitten jostain osui silmiin, että Hääyö on taas tulossa.

Sami Mattssonin mukaan vihkiminen olikin sitten heidän näköisensä ja tuntui oikealta tavalta sinetöidä pitkä parisuhde.

- Emme kaivanneet isoja juhlia ympärillemme ja pikkulapsiarjen keskellä tämä tuntui melko helpolta, mutta silti riittävän intiimiltä, juhlalliselta ja tunnelmalliselta tavalta mennä naimisiin, Sami summaa.

Avioitumisessa oli mukana yllätysmomentti, sillä sukulaisetkaan eivät tienneet pariskunnan aikeista etukäteen.

- Meillä oli omat todistajat mukanamme Hääyössä, mutta muille laitoimme viestiä siinä kirkkomaalta poistuessamme ja taisinpa tehdä Facebook-päivityksenkin. Myöhemmin pidimme vielä kahvitilaisuudet molempien suvuille, Suvi muistelee.

Kuvassa ovat vuoden 2014 Hääyössä Sami ja Suvi Mattsson sekä parin Pinja-tytär. Kuva: Markku Mattila

25.4.2019 15.50