Uutislistaukseen

Yhteinen kirkkovaltuusto asetti raamit tulevien vuosien korjausinvestoinneille

Vantaan seurakuntien investointiohjelma on yhteensä yli 77 miljoonaa euroa. 
Tikkurilan uusi kirkko rakennetaan vanhan paikalle Tikkurilan ydinkeskustaan.

Tikkurilan uusi kirkko rakennetaan vanhan paikalle Tikkurilan ydinkeskustaan.

Vantaan seurakunnissa on runsaasti kiinteistöjen korjaus- ja rakentamistarpeita tuleville vuosille. Tikkurilan uusi kirkko on rakenteilla ja sen lisäksi erilaisia korjaus-, kunnostus- tai rakentamistarpeita on runsaasti.

Yhteensä kaikkiin investointeihin on laskettu menevän 77,4 miljoonaa euroa vuosien 2019-2022 välisenä aikana. Keskimäärin se tarkoittaisi noin 19 miljoonaa euroa vuosittain. Aikaisempina vuosina kiinteistöinvestointeihin on käytetty noin kolme miljoonaa euroa vuodessa. 

Yhteinen kirkkovaltuusto linjasi kokouksessaan 23.4.2019, että investointien toteuttaminen yli kuusinkertaisesti vuosittain ei
ole taloudellisesti mahdollista. Investoinnit suunnitellaan jatkossa  talouden kantokyvyn mukaan.

Yhteinen kirkkovaltuusto päätti, että vuonna 2020 investoidaan korkeintaan 24,5 miljoonaa euroa kuitenkin niin, että tavoitteena on päästä 20 miljoonan euron tasoon. Vuodesta 2021 eteenpäin investoinnit suunnitellaan korkeintaan noin 4,5 miljoonan vuositasolle.

Lue myös

► Investointien kasvaminen yli kuusinkertaiseksi ei ole mahdollista – Vantaan seurakuntien on siirrettävä ja ehkä myös karsittava rakennushankkeitaanLinkki avautuu uudessa välilehdessä (Kirkko ja kaupunki)

 

23.4.2019 14.22