Uutislistaukseen

Kirkko palaa juurilleen Vantaalla

Pääsiäisen brändikampanjassa halutaan kiinnittää huomio uskon ja rakkauden voimaan.
Uskalla_elaa_ja_kuolla_Insta_M.png

Vantaan kaduilla nähdään värikkäitä mainoksia, jotka kertovat uskaltamisesta ja ihmisen arvosta 15.4. alkaen. Julisteissa lukee esimerkiksi "Uskalla elää. Ja kuolla." ja "Usko tai älä. Jumala uskoo sinuun." Vantaan seurakunnat aloittaa Kirkko Vantaalla Uskon asialla-brändikampanjan pääsiäistä edeltävällä niin sanotulla hiljaisella viikolla.

Kirkko Vantaalla brändikampanjassa on hyödynnetty runsasta määrää tutkimuksia ja selvityksiä siitä, millaista ihmisten hengellisyys on 2020-luvun pääkaupunkiseutulaisessa kaupungissa. 

– Osa kampanjassa käytettävistä lauseista nousee kaduilla tehdyistä haastatteluista, joissa on kysytty miten kirkon sanoma uskosta ja rakkaudesta kolahtaa nykyihmiseen, kertoo Tikkurilan seurakunnan kirkkoherra ja yhteisen kirkkoneuvoston puheenjohtaja Janne Silvast

– Uskalla elää. Ja kuolla. -lause pysäytti ihmiset. Siinä on sellaista voimaa, joka sopii kirkon sanomaan. Elämä on uskaltamista ja kuolemaa ei tarvitse pelätä, jatkaa Silvast.

– Kampanjan kokonaisuus on tekstillisesti rohkea ja visuaalisesti erittäin pelkistetty. Kampanjalla halutaan myös kokeilla, millainen jumalapuhe sopii julkiseen tilaan. Kampanjassa kirkon ydinsanoma tiivistyy brändiksi: kirkon sanoma on pohjimmiltaan rakkautena vaikuttavaa uskoa, kertoo Vantaan seurakuntien viestintäpäällikkö, pappi Meri-Anna Hintsala.

Kampanja näkyy verkossa ja kaduilla

Kampanjan kesto on yhteensä 6 viikkoa. Kampanja näkyy lyhtypylväissä, bussipysäkeillä ja bussien sisätiloissa ympäri Vantaata sekä digitaalisessa mediassa ja Kirkko Vantaalla-kanavissa Facebookissa, Instagramissa ja Twitterissä. Sosiaalisessa mediassa kampanjaa voi seurata hästägilla #uskonasialla.

Kevään aikana julkaistaan kampanjaan liittyvä Sielun latauspiste-videosarja 24.4. alkaen. Sarjassa keskustellaan uskosta, rakkaudesta ja sovinnosta. Kirkkovantaalla.fi -sivuilla julkaistaan runsaasti muutakin kampanjaan liittyvää taustamateriaalia kuten esittelyvideo ja usein kysyttyjä kysymyksiä kampanjan lauseisiin liittyen.

Haluatko antaa kampanjasta palautetta, se onnistuu tästä linkistä.

Katso myös

► "Uskalla elää. Ja kuolla." - Vantaan seurakunnat räväyttää uskon puheenaiheeksi katukuvaan ja sosiaaliseen mediaan Linkki avautuu uudessa välilehdessä(Kirkko ja kaupunki)

► Mistä kampanjassa on kyse? Katso esittelyvideo

► Miksi kirkko huutaa Hoosiannaa pääsiäisenä? Katso video

15.4.2019 08.53