Uutislistaukseen

Piispa ja papit pesevät jalkoja Myyrmäen asemalla kiirastorstaina

Pappien pesula toimii jälleen Myyrmäen asemalla kiirastorstaina 18.4.2019 klo 14–16. Piispa Teemu Laajasalo ja Vantaankosken evankelisluterilaisen seurakunnan papit pesevät ohikulkijoiden jalkoja.
Jalkojen pesua

Pesijöinä toimivat Helsingin hiippakunnan piispa Teemu Laajasalo, Vantaankosken seurakunnan kirkkoherra Hannu Pöntinen sekä pastorit Tiina László ja Pirkko Järvinen. Pesula on tarkoitettu kaikille, eikä pesu maksa mitään.

Johanneksen evankeliumissa kerrotaan, kuinka Jeesus pesi opetuslastensa jalat kiirastorstaina ennen ensimmäistä ehtoollista. Samalla hän antoi seuraajilleen esimerkin toisten palvelemisesta.

– Vieraiden ihmisten jalkojen peseminen vantaalaisella juna-asemalla on elämälle yhtä vieras ja outo ajatus kuin koko pääsiäisen sanoma. Pääsiäisenä juhlimme Kristusta, joka voittaa kuoleman. Arjen vastoinkäymisten keskellä ei ole helppoa pitää mielessä ajatusta, että meillä on rakastava Jumala, ja hyvä lopulta voittaa pahan, elämä kuoleman ja valo pimeyden, sanoo piispa Laajasalo.

 

Koskettaminen jännittää, mutta uskallus kannattaa

– Haluamme muistuttaa, että on pääsiäisen aika ja että kirkko on olemassa ihmisten palvelemista varten. Toivomme hyviä, lämminhenkisiä ja arvokkaita kohtaamisia. Puhtaat jalat, hyvä mieli, sanoo kirkkoherra Hannu Pöntinen.

Seurakunnan yhteistyökumppanina tempauksen toteuttamisessa on Myyrmäki-liike.

Vantaankosken seurakunta tuo nyt neljännen kerran Pappien pesulan Myyrmäkeen keskelle aseman vilinää. Pappien pesulan konsepti kehitettiin Helsingissä pääsiäiseksi 2015, jolloin pop up -pesula toimi liikehuoneistossa Senaatintorin tuntumassa.

10.4.2019 08.00