Laskeudu pääsiäiseen neuleretriitissä, vaeltamalla tai tanssimalla

26.3.2019 09.56

hiljaisuus_M.jpg

Vantaalla on pääsiäisenä tarjolla monia tapoja rentoutua, hiljentyä ja rauhoittua.

Pyhä tanssi vie taizemusiikin maailmaan, musiikkipitoisessa taidehartaudessa moderni taide kohtaa pääsiäisen tarinan, neuleretriitissä voi olla vain hiljaa ja pyhiinvaellus kuljettaa kirkolta kirkolle.

Paastonajan pyhä tanssi

Tälle tanssitunnille tarvitset vain taidon kävellä eteenpäin, pysähtyä ja kääntyä. Askeleita siivittää klassinen musiikki  ja taizemusiikki. Pyhässä tanssissa kuljetaan hartain askelin paastonajan ja hiljaisen viikon Raamatun tekstien äärellä. Tapahtumiin eläydytään hitaan liikkeen kautta, asetutaan Getsemaneen rukoilemaan, kävellään Kristuksen askelissa pitkin Via Dolorosaa. Ohjaaja näyttää helpot askeleet etukäteen.

Vetäjinä Pyhän tanssin ohjaaja Tiina Sara-aho ja retriitinohjaaja Liisa Pietilä. Hinta 5 euroa, maksetaan paikanpäällä.

Paastonajan pyhä tanssi Pyhän Laurin kappelilla, Pappilankuja 3, Vantaa

► 28.3. klo 17 
4.4. klo 17
11.4. klo 17

Musiikkipitoinen taidehartaus 

Hämeenkylän kirkon taide kertoo pääsiäisen tarinaa. Kirkon modernit taideteokset, jotka ovat taidemaalari Silja Rantasen ja kuvanveistäjä Martti Aihan teoksia, kertovat kirkkovuoden tärkeimmän juhlan, pääsiäisen tapahtumista. Pastori Katja-Maaria Vilén tulkitsee kirkkotaidetta Raamatun kertomusten ja teosten herättämien tunnetilojen valossa.

Voit tutustua kirkon taidetoksiin ja niiden kertomuksiin tästä.

Musiikkipitoinen taidehartaus ma 15.4. klo 18, Hämeenkylän kirkossa, Auratie 3. Lue lisää

Neuleretriitti lankalauantaina - kudon hiljaisuuden sisimpääni

Lankalauantain neuleretriitissä ajatukset kiertyvät auki kerältä kuin lanka. Rukoukset ja meditatiiviset hetket rytmittävät hiljaisuutta.

Vietämme lankalauantaita neuloen joko omaa jo aloitettua käsityötä tai aloittamalla uutta. Myös seurakunnalla on joitakin lankoja, puikkoja ja koukkuja.

Yhdessäoloa rytmittävät meditatiiviset hetket, rukous- ja virikepuheet, jotka johdattavat sisäiseen hiljaisuuteen. Tarjoamme päivän aikana aamukahvin, salaattilounaan ja päiväkahvin. Hinta 20 e sis. ateriat ja mahdolliset langat.

Ohjaajina pastori Laura Sydänmaanlakka ja diakoni Meiju Riihelä. Ilmoittautuminen ruokavaliotietoineen 12.4. klo 15 mennessä.

Lankalauantain neuleretriitti la 20.4. Pakaritupa, Kuriiritie 1. Lue lisää

Kirkolta kirkolle – pääsiäisen pyhiinvaellus

Kirkolta kirkolle – pääsiäisen pyhiinvaellus alkaa Korson kirkolta, matka käy Ruskeasannan siunauskappelin, Kristuksen taivaaseen astumisen kirkon ja Rekolan kirkon kautta takaisin Korson kirkolle, jossa mahdollisuus saunoa. Reitillä on evästaukoja, kirkkojen esittelyä sekä hartauksia. Voit osallistua koko pyhiinvaellusreitille tai vaeltaa siitä osan.

Ilmoittautuminen 1.4. mennessä sähköpostilla diakonia.korso@evl.fi. Kerro ilmoittautuessasi, vaellatko koko matkan vai osan reitistä. Lisätiedot Pia Olkkonen, p. 050 322 6560.

Kirkolta kirkolle – pääsiäisen pyhiinvaellus la 20.4. alkaen klo 12 Korson kirkolta. Lue lisää

► Lue myös: Lähde Jeesuksen jalanjäljille Korsosta ja nauti saunasta ennen yömessua (Kirkko ja kaupunki)

Hiljentyä voit myös messussa tai konsertissa

Teksti Lotta Numminen

 

« Uutislistaukseen