Uutislistaukseen

Ajan diakoniaan voi varata netissä kaikissa Vantaan seurakunnissa

Vantaa on kärjessä kirkon verkkoasiakaspalveluiden kehittämisessä.
Ihminen tietokoneen ääressä

 

Verkkoasiakaspalvelun kehitys etenee Vantaan seurakunnissa. Tuoreimpana netin kautta voi varata ajan diakoniatyöntekijälle.

► Varaa aika diakoniatyöntekijän puheilleLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Tikkurilan seurakunta oli ensimmäinen koko maassa, joka otti diakonian nettiajanvarauksen käyttöön. Myös kasteen voi varata netissä muutamissa seurakunnissa.

- Ihmiset ovat tottuneet toimimaan nettiympäristössä ja haluamme vastata siihen tarpeeseen. Samalla aika, jolloin palvelumme ovat tarjolla, laajenee, kertoo pastori, asiakaspalveluhankkeen suunnittelija Sanna Heikurinen.

Diakonian ajanvaraus ohjautuu oman asuinalueen seurakuntaan postinumeron perusteella, joten varaajan ei tarvitse esimerkiksi tietää, mihin seurakuntaan kuuluu, kunhan hän asuu Vantaalla. Palveluun ei tarvitse myöskään kirjautua tai rekisteröityä.

- Toivottavasti nettiajanvaraus madaltaa kynnystä hakea tukea diakoniasta jo riittävän varhaisessa vaiheessa, Heikurinen sanoo.

Palvelua on käytetty Tikkurilan seurakunnassa vuodesta 2017 lähtien. Siellä jo ylivoimaisesti suurin osa diakonian päivystysajoista varataan verkon kautta.

Osa seurakunnista on ottanut palvelun käyttöön tämän vuoden alussa, joten asiakkaat havahtuvat vasta vähitellen verkkovarausmahdollisuuden käyttöön.

- Nettivarausten kautta tulee diakoniatyöntekijöiden vastaanotolle laajasti asiakaskuntaa. Mielikuva siitä, että vain nuoret ja nettinäppärimmät käyttäisivät tällaista palvelua, on siis väärä, kertoo Tikkurilan johtava diakoniatyöntekijä Saara Huhanantti.

- Meillä palvelu on jo vakiintunut ja erittäin toimiva systeemi. Tämä on tätä päivää.

Kasteen voi jo varata netissä – tavoitteena myös häät ja hautajaiset

Tällä hetkellä Vantaan seurakunnissa on käytössä myös kasteen ajanvaraus verkon kautta, jota pilotoi kolme Vantaan seitsemästä seurakunnasta: Korso, Tikkurila ja Vantaankoski. Palvelu on tarkoitus laajentaa kaikkiin Vantaan seurakuntiin tämän vuoden aikana.

Kasteen varaamiseen netissä tarvitsee pankkitunnukset.

► Kasteen ajanvarausLinkki avautuu uudessa välilehdessä 

Netin käyttö ei ole välttämätöntä, vaan palvelut onnistuvat myös puhelimitse tai seurakunnassa paikan päällä. Nettivarausmahdollisuus on ajanmukainen lisäys palveluvalikoimaan.

Vantaa on mukana myös kirkon valtakunnallisessa verkkopalvelussa esteidentutkinta.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä, jonka kautta voi tilata avioliiton esteiden tutkinnan. Sen kautta tulee ehdottomasti suurin osa esteidentutkintapyynnöistä, valtakunnallisesti yli 80 prosenttia.

- Tavoitteena on, että Vantaalla voi ennen pitkää varata kasteen, häät ja hautajaiset sekä keskusteluajan papin kanssa verkon kautta. Avioliittoon vihkimisen nettivarauksen suunnittelu on jo pitkällä, Sanna Heikurinen sanoo.

 

21.3.2019 10.46