Uutislistaukseen

Yhteisöruokailujen vapaaehtoiset palkittiin Vantaan seurakunnissa

Ilman vapaaehtoisia ei olisi vantaalaisille ruokailuja.
Yhteisen pöydän vapaaehtoiset Irja Stubar ja Niko Tummavuori valmistavat ruokailua Hämeenkylän kirkolla 2017

Yhteisen pöydän vapaaehtoiset Irja Stubar ja Niko Tummavuori valmistavat ruokailua Hämeenkylän kirkolla 2017. Kuvaaja Marianna Siitonen.

 

Vantaan seurakunnat on palkinnut vapaaehtoiset yhteisöruokailuissa, joihin Yhteinen pöytä toimittaa ruokaa. Vuoden 2018 vapaaehtoisteko -palkinto myönnettiin tunnustuksena heidän pitkään jatkuneesta työstään yhteisöruokailujen asiakkaiden hyväksi.

- Yhteisöruokailujen vapaaehtoiset mahdollistavat ruokailujen järjestämisen suurella työpanoksellaan ruoanvalmistuksessa, tarjoilussa, tarvikkeiden hankkimisessa ja kuljettamisessa sekä pöytien kattamisessa ja siivoamisessa. Ilman vapaaehtoisia yhteisöruokailuja ei pystyttäisi vantaalaisille järjestämään, palkinnon perusteluissa sanotaan.

Yhteisöruokailut ovat Vantaan seurakuntien pitkäaikaista auttamis- ja vapaaehtoistoimintaa ja 2015 perustettu Yhteinen pöytä toimittaa näihin ruokailuihin tarvikkeita.

Näissä yhteisöruokailuissa toimii yli 150 vapaaehtoista ja vuoden 2018 aikana niissä vieraili yli 20 000 ruokailijaa. Vapaaehtoiset tekivät ruokailuissa yli 2 000 ”työvuoroa” vuonna 2018.

Yhteinen pöytä verkostoineen kehittää vantaalaista yhteisöllistä ja monipuolista ruoka-aputoimintaa, joka lisää ruoka-avun vastaanottajan toimijuutta ja hyvinvointia. Laajaa verkostoa palvelee hävikkiruoan keskitetty kuljetus. Yhteinen pöytä on Vantaan kaupungin ja seurakuntayhtymän vakituista toimintaa.

 

13.3.2019 12.16