”Kerroin, miten negatiiviset ajatukset itsestä ovat kuin korppikotka niskassa” – Näin seurakunnan nimikkotyöntekijä auttaa koululaisia Vantaalla

15.1.2019 11.30

Riikka Hillebrand koulun käytävällä

Nuorisotyönohjaaja Riikka Hillebrand korostaa, että seurakuntien ja koulujen yhteistyössä aloitteen on tultava koulusta.

 

Mitä pappi ajattelee, kun hän seisoo alttarilla jumalanpalveluksessa? Miksi ihmiset uskovat Jumalaan? Miksi urut ovat tuolla? Näin kyselivät Aurinkokiven ja Kanniston koulujen kakkosluokkalaiset viime vuoden marraskuussa Kivistön kirkossa.

– Lapset tutustuivat kirkkoon. Ihmettelimme kirkkosalin hiljaisuutta, symboleja ja rakennuksen arkkitehtuuria, kertoo koululaisten kirkko-oppaana toiminut nuorisotyönohjaaja Riikka Hillebrand Vantaankosken seurakunnasta.

– Kirkkovierailu ei ole uskonnonharjoitusta, mutta koululaisten kysymyksistä kuulee, että kirkkorakennuksessa käynti antaa tilaa ihmetellä myös uskoa.

Kirkkovierailu on esimerkki koulujen oppitunnista, jossa seurakunnan työntekijä on mukana. Hillebrand toimii Vantaankosken seurakunnan yhteyshenkilönä Aurinkokiven ja Kanniston kouluilla. Kaikilla Vantaan kouluilla on yhteyshenkilö oman alueensa seurakunnassa.

► Välituntipäivystyksiä, tsemppiryhmiä, hyvinvointipajoja, korppikotka ja riikinkukko - mitä kaikkea kouluilla tehdään yhdessä - Lue koko juttu Kirkko ja kaupungista

Teksti Katriina Harviainen

Kuva Timo Hormio

« Uutislistaukseen