Uutislistaukseen

Myyrmäen kirkko siirtyy remontin tieltä Virtataloon – tiloihin katutaidetta

Myyrmäen kirkko suljetaan useammaksi vuodeksi peruskorjauksen vuoksi.  Seurakunnan toiminta siirtyy korvaaviin tiloihin Myyrmäen aseman ja kauppakeskus Myyrmannin kupeessa sijaitsevaan Virtataloon (entinen Colosseum Business Center).
Virtatalo Myyrmäessä osoitteessa Rajatorpantie 8

Virtatalo Myyrmäessä osoitteessa Rajatorpantie 8

Myyrmäen kirkko on Vantaankosken seurakunnan pääkirkko, ja suurin osa seurakunnan 50 työntekijästä työskentelee kirkon tiloissa. Korvaaviin tiloihin Virtataloon tulee kirkkosali, kirkkoherranvirasto, diakonian vastaanottotiloja sekä työhuoneita ja kokoustiloja. Uuden kirkon nimeksi tulee Myyrmäen Virtakirkko.

Myyrmäen kirkossa pidetään viimeinen messu tuhkakeskiviikkona 6.3.2019. Myyrmäen Virtakirkossa järjestetään avajaisjumalanpalvelus seuraavana sunnuntaina 10.3.

– Myyrmäen Virtakirkossa voidaan järjestää normaalisti jumalanpalveluksia, häitä ja kastetilaisuuksia. Vainajien siunaamiset siirtyvät Kivistön kirkkoon ja muihin Vantaan seurakuntien tiloihin, sanoo kirkkoherra Hannu­­ Pöntinen.

Myyrmäen kirkon kaikille toiminnoille etsitään korvaava tila Virtakirkosta tai seurakunnan muista toimipisteistä.

Uuden kirkkosalin seinälle tulee kookas muraali, jonka toteuttavat Street Art Vantaa -taiteilijakollektiivin jäsenet Essi Ruuskanen ja Maikki Rantala.

– Myyrmäki on viime vuosina tullut tunnetuksi katutaiteestaan. Nyt kirkko muuttaa Myyr Yorkiksikin kutsutun kaupunginosan ytimeen, ja haluamme olla tekemässä kirkosta Myyrmäen näköisen tilan alueen asukkaiden käyttöön, kertoo kirkkoherra Pöntinen.

– On kiehtovaa ja antoisaa päästä kuvittamaan paikkaa, joka on mukana monen ihmisen elämän tärkeissä hetkissä. Kumpikaan meistä ei ole ennen päässyt tekemään teosta kirkkoon. Tietyllä tavalla kirkon seinäkin on linjassa katutaiteelle, koska kirkkokin on julkinen tila, Ruuskanen sanoo.

Virtakirkon nuorisotilaan sijoittuu graffititaiteilija Pete ”Hende” Niemisen Vantaankosken seurakunnalle vuonna 2016 tekemä graffitialttaritaulu.

Ainoastaan Myyrmäen kirkolla toimiva iltapäiväkerho ei muuta Virtataloon, vaan iltapäiväkerholle rakennetaan kirkon pihaan toimintatilat konteista. Vantaan kaupungin kanssa solmitun iltapäiväkerhosopimuksen mukaan seurakunta on sitoutunut järjestämään iltapäiväkerhotoimintaa juuri tällä alueella.

 

Colosseumina tunnettu Virtatalo uudistuu

Virtatalon omistavan Keskinäinen Työeläkevakuutusyhtiö Elon mukaan talo kokee mittavan muodonmuutoksen lähivuosien aikana. Kiinteistössä mm. uusitaan talotekniikkaa sekä kohennetaan auditorio- ja aulatiloja. Tarkoituksena on myös puhkaista uusi sisäänkäynti Rajatorpantien puolelle lähemmäs rataa ja asentaa katolle aurinkopaneeleja. Remontin ensimmäinen vaihe on jo käynnissä ja valmistuu helmikuun alussa. Uudistuksiin liittyy talon uusi nimi VIRTA eli Virtatalo. Alun perin Imatran voiman pääkonttoriksi rakennettu talo tunnettiin aiemmin nimellä Colosseum Business Center, ja siellä on sijainnut mm. verovirasto.

 

Myyrmäen kirkossa alkaa iso remontti

Myyrmäen kirkossa alkaa peruskorjaus, jolla pyritään ratkaisemaan kirkon tiloissa pitkään esiintyneitä sisäilmaongelmia. Vuonna 1984 valmistuneen kirkon seinärakenteista on löydetty kosteutta, jonka synnyttämiä epäpuhtauksia on siirtynyt rakennuksen sisäilmaan.

Kirkolla tehdään vuoden 2019 aikana perusteellinen rakenneselvitys sekä hanke- ja remonttisuunnitelma, jonka tulosten pohjalta peruskorjaus suunnitellaan. Mittavien korjaustarpeiden vuoksi seurakunta toimii väliaikaistiloissa useamman vuoden ajan.

Louhelan rautatieaseman vieressä sijaitseva Myyrmäen kirkko on 28 400 jäsenen suuruisen Vantaankosken seurakunnan pääkirkko. Rakennus on akateemikko Juha Leiviskän suunnittelema.

 

9.1.2019 15.15