Yhteiset joulunvietot kutsuvat aattona

13.12.2018 13.25

joulun_instagram_05_M.jpg

Joulua ei täydy viettää yksin. Tarjolla on jouluruokaa, saunomista, yhteislaulua ja mahdollisuus hiljentyä joulun sanoman äärelle.

Myyrmäen kirkolle on jo usean vuoden ajan kokoonnuttu viettämään joulua yhdessä, tuntemattomien kesken. Joulunviettoa on kirkolla tekemässä muutama vapaaehtoinen ja seurakunnan työntekijöitä.

- Tämä joulunvietto on ollut kodikas tilaisuus, yhdessäoloa ilman muodollisuuksia tai tarkkaa ohjelmaa. Seura tekee sen tunnelman. Monet tulevat vain pistäytymään, menevät ja tulevat, kertoo Vantaankosken seurakunnan pappi Taina Karvonen.

Kirkolla lämpiää joulusauna, tarjolla on pientä syötävää ja mahdollisuus laulaa joululauluja. Enimmäkseen joulunvietossa on käynyt vanhempaa väkeä, mutta myös sinkkuja ja lapsiperheitä.

- Voi sanoa, että kävijät ovat olleet elämän loppupäässä ja alkupäässä.  Itselleni tämä on ensimmäinen kerta, kun olen mukana järjestämässä tätä joulunviettoa. Uteliaana odotan keitä paikalle tulee. Kuulemma viimeksi eräs pieni kävijä totesi, kun tuli kotiinlähdön aika että ”en minä nyt ehdi, kun juttelen uusien ystävieni kanssa”, kertoo Karvonen nauraen.

Karvonen nostaa esiin sen, että ihmiset kaipaavat ja arvostavat myös sellaista aikaa, joka ei ole aikataulutettu niin tarkasti.

- Kirkossa pitäisi enemmän ottaa käyttöön seurustelun skramentti. Pitäisi olla aikaa vain jutella ja seurustella ihmisten kanssa. Nykyaikana ihmiset ovat työelämässään ja arjessa niin kuormittuneita, että he eivät välttämättä kaipaa ohjelmaa ja tekemistä vapaa-ajallaan. Tämä tilaisuus on sellainen jossa saa halutessaan vain olla, me työntekijät ainakin otamme leppoisasti. Jos joku tulija haluaa jonkin joulurukouksen kuulla, tulee se silloin vapaamuotoisesti siinä tilanteessa, kertoo Karvonen.

Katso linkistä yhteisten joulunviettojen aikataulut ja paikat:

► Yhteisiä joulunviettoja Vantaalla

Katso myös

► Aaton hartaudet kirkoissa

► Kaikki aaton tapahtumat Vantaalla

► Lapsiperheiden tapahtumat Vantaalla aattona

 

« Uutislistaukseen