Uutislistaukseen

Vantaalla sekä konservatiivit että liberaalit saivat seurakuntavaaleissa vaalivoiton

Sekä yhteisessä kirkkovaltuustossa että paikallisseurakuntien seurakuntaneuvostoissa suurin ryhmä on konservatiivien Sanasta elämään ja toiseksi suurin uudistushenkinen Tulkaa kaikki.
Yhteisen kirkkovaltuuston paikkajaot esitetty graafisesti

Vantaan seurakuntien yhteisen kirkkovaltuuston vaalissa voittivat sekä konservatiivinen Sanasta elämään -ryhmä että uudistusmielinen ja arvoliberaali Tulkaa kaikki -ryhmä. Sanasta elämään kasvatti paikkamääränsä yhteisessä kirkkovaltuustossa kolmella eli sillä on nyt siellä 16 paikkaa. Tulkaa kaikki sai kaksi paikkaa edellisvaaleja enemmän eli kahdeksan paikkaa.

Sanasta elämään on suurin ryhmä myös Vantaan seitsemän seurakunnan seurakuntaneuvostoissa, sillä se sai niihin yhteensä 26 paikkaa. Tulkaa kaikki sai seurakuntaneuvostoihin 16 paikkaa.

Avoin seurakunta- ja Sosialidemokraattinen seurakuntaväki SDP -ryhmät menettivät molemmat paikkoja. Niiden paikkaluku valtuustossa laski yhdeksästä kuuteen. Kokoava seurakunta -ryhmä sai kahdeksan paikkaa. Seurakuntaneuvostoista SDP sai 13 paikkaa, Kokoava seurakunta 12 paikkaa ja Avoin ryhmä yhdeksän.

► Miten arvokysymykset jakavat Vantaan valtuutettuja ja mikä oli Vantaan ääniharavan tuen taustalla - Lue koko juttu Kirkko ja kaupungistaLinkki avautuu uudessa välilehdessä

► Seurakuntavaalien tulokset Vantaalla

 

 

20.11.2018 10.28