Yhteisvastuukeräyksen tulos nousi Vantaalla

16.11.2018 12.16

yhteisvastuukeräys

Vantaalla kerättiin tänä vuonna Yhteisvastuulle yhteensä 80 924 euroa, edelliseen vuoteen verrattuna nousua oli noin 10 000 euroa. Koko maassa keräys tuotti 3 138 700 euroa.

Suomessa Yhteisvastuukeräyksellä tuetaan taloudellisesti vaikeassa tilanteessa eläviä ihmisiä, ulkomailla yhteisvastuuvaroin autetaan katastrofien ja konfliktien aiheuttamissa hätätilanteissa pahiten kärsineitä ihmisiä. Tänä vuonna 20 prosenttia keräyksen tuotosta jää paikallisiin avustuskohteisiin, jotka seurakunnat saavat itse päättää. Vantaalla seurakunnat käyttävät varoja esimerkiksi yhteisöllisten ruokailujen tukemiseen ja kehittämiseen.

- Kohde on tänä vuonna ollut hyvä ja kymmenysten jääminen oman seurakunnan diakonialle on vaikuttanut positiivisesti tulokseen. Yhteisvastuun tuotolla saadaan paljon aikaan ulkomaan kohteissa ja Suomessa. Jokainen lahjoitettu ja kerätty euro ovat tärkeitä. Olen ylpeä kaikista niistä Vantaan seurakuntien vapaaehtoisista, jotka ovat antaneet aikaansa ja osaamistaan Yhteisvastuun hyväksi. Kiitos kaikille lahjoittajille ja kerääjille, kommentoi Hakunilan seurakunnan kirkkoherra Hans Tuominen.

Vantaankoskella pitkäjänteinen työ on kannattanut

Vantaan seurakuntien paras tulos kerättiin Vantaankoskella, yhteensä 35 574 euroa.

- Keräyksen tekeminen on yhteistyötä. Mukana keräystä suunnittelemassa ja tekemässä on niin työntekijöitä, kuin vapaaehtoisiakin. Yhteistyötä tehdään myös paikallisten toimijoiden, kuten Marttojen, partiolaisten ja Rotarien kanssa, kommentoi kirkkoherra Hannu Pöntinen Vantaankosken seurakunnasta.

Vantaankoskella nyt jo 7. kertaa järjestetty Yhteisvastuugolf keräsi mukaan aiempaa enemmän osallistujia ja kasvatti pottia, mutta hyvä tulos ei perustu pelkästään siihen. Keräyksen tuotto nousi kautta linjan, konserteissa, lipaskeräyksissä ja tapahtumissa.

- Meillä on tehty keräyksen hyväksi paljon pohjatyötä jo vuosien ajan. Vantaankoskella on keräyksen aikana Yhteisvastuu-tapahtuma joka kuukausi. Tavoitteena on ollut, että tehdään iloisesti hyvää. Mukaan tarvitaan myös luovaa hulluutta, naurahtaa Pöntinen.

Vantaan seurakuntien Yhteisvastuu-keräyksen tulokset 2018

Vantaankoski 35 575 e, Tikkurila 12 938 e, Hakunila 10 545 e, Korso 8 020 e, Rekola 7 547 e, Hämeenkylä 4062 e, Vanda svenska 2 238 e

Keräystilitys luovutettiin 16.11. keräyksen suojelijalle, tasavallan presidentti Sauli Niinistölle. Tuotto jaetaan Kirkon Ulkomaanavun katastrofiavun (60 %), Kirkon diakoniarahaston (20 %) sekä paikallisseurakuntien (20 %) kesken.

Teksti Lotta Numminen

« Uutislistaukseen