Vantaalla annettiin seurakuntavaalien ensimmäisenä päivänä yli 1 000 ääntä

6.11.2018 20.13

Äänestystä Dixin Vantaa-infossa Dixin Vantaa-infossa kävi yli 200 ennakkoäänestäjää

Vilkkaimmat äänestyspaikat olivat Myyrmannin kauppakeskus ja Dixin kauppakeskuksen Vantaa-info.

 

Seurakuntavaalien ennakkoäänestys käynnistyi tiistaina 6.11. Vantaalla äänensä kävi antamassa 1107 äänestäjää.

Vilkkaimmat äänestyspaikat olivat Myyrmannin kauppakeskus ja Dixin kauppakeskuksen Vantaa-info. Molemmissa kävi yli 200 äänestäjää.

Seurakuntavaalit alkoivat Vantaalla tällä kertaa viime vaaleja vilkkaammin. Edellisissä seurakuntavaaleissa vuonna 2014 ennakkoäänestyksen ensimmäisenä päivänä Vantaalla äänesti 866 ihmistä.

Ensimmäisenä päivänä oli avoinna 16 ennakkoäänestyspaikkaa eri puolilla kaupunkia. Vantaalla on ennakkoäänestysviikon aikana yhteensä 48 eri äänestyspaikkaa.

Kauppakeskusten lisäksi ennakkoäänestyspaikkoja on muun muassa kirjastoissa, oppilaitoksissa ja palvelutaloissa. Korson seurakunnan alueella kiertää vaalibussi, joka pysähtyy kauppojen pihoilla.

- Äänestäminen on tärkeää, että saa kirkon muuttumaan. Jokainen ääni oikeasti vaikuttaa siihen suuntaan, mihin kukin haluaa kirkkoa viedä, tiivisti Vantaankosken seurakunnan kirkkoherra Hannu Pöntinen.

- Kirkon elinehto on keskustelu erilaisten ihmisten kesken. Siksi tarvitaan mahdollisimman monien erilaisten ihmisten ääniä.

Ennakkoäänestys jatkuu lauantaihin 10.11. asti. Ennakkoäänestyksessä voi äänestää missä päin Suomea tahansa. Varsinainen vaalipäivä on 18.11.

Äänioikeus seurakuntavaaleissa on 16 vuotta täyttäneillä evankelis-luterilaisten seurakuntien jäsenillä.

► Katso ehdokkaat ja äänestyspaikat -> vantaanseurakunnat.fi/vaalit

► Etsi oma ehdokas -> seurakuntavaalit.fi/vaalikone

Kuva Marianna Siitonen

« Uutislistaukseen