Evan ja Manun elämänmakuinen popfolk täyttää Pyhän Laurin kirkon

30.8.2018 10.08

eva_manu_syksy2017_Nadi_Hammoud_THUMB.jpg

Suomalaisranskalainen popfolkduo Eva & Manu on Heijastus-konserttisarjan tämänvuotinen artistivieras perjantaina 7.9. klo 19. Lipun hinta on 5 euroa ovelta ennen konsertin alkua. 

Lipunmyynti Pyhän Laurin kirkolla (Kirkkotie 45) alkaa kello 18.
 
Vankan fanikunnan omaavat Eva ja Manu laulavat herkästi englannin kielellä. Jyväskyläläinen Eva Louhivuori ja pariisilainen Emmanuel "Manu" Laudic tapasivat toisensa Bostonissa Berklee College of Music  -musiikkiopistossa
 
Heijastus puolestaan on Tikkurilan seurakunnan nuorten aikuisten konserttisarja, joka järjestetään nyt kuudetta kertaa. Vuosisatoja vanhaan kirkkotilaan kutsutaan tämän hetken artisteja ja yhtyeitä esittämään omaa tuotantoaan.
 
Eva Louhivuoren mukaan akustishenkisessä ja rauhallisessa konsertissa on odotettavissa duon aikaisemman tuotannon lisäksi myös aivan uusia ennakkomaistiaisia syksyllä julkaistavalta levyltä.
 
- Olemme kypsyneet musiikintekijöinä ja laulajina näinä vuosina. Mielestäni uudessa musiikissa on entistä enemmän tasoja ja syvyyttä, Louhivuori kuvailee eroja aiempaan tuotantoon.
 
Kuultavissa on toisaalta myös paluuta duon ensimmäisen levyn akustisuuteen, mukana on kitaroita, selloja ja puhaltimia.
 
Uusien kappaleiden ohella Heijastus-sarjan konsertissa on Evalle ja Manulle muutakin uutta - kyseessä on nimittäin heidän ensimmäinen oma konserttinsa kirkossa.
 
- Vanha kirkko varmasti tuntuu ja näkyy sekä onhan kaiku ja akustiikka varmasti erilaista kuin peruskeikalle, Louhivuori arvelee.
 
Konserttia järjestävä Tikkurilan seurakunnan pappi Terhi Viljanen odottaa tunnelmallista iltaa.
 
- Jos vertaa aiempien vuosien Heijastus-konsertteihin, niin ehkä tällä kertaa on sellaista lyyrisempaa ja melodisempaa pop-folkia. Ja toki erona on sekin, että Evan ja Manun kappaleet ovat pääosin englanninkielisiä, Viljanen miettii.
 
Heijastus syntyy, kun valo tai ääni kohtaa pinnan. Pääkaupunkiseudun vanhimmassa rakennuksessa puolestaan historia kohtaa nykyhetken.
 

- Hyvin monenlainen musiikki sopii kirkkoon. Tila tuo kuitenkin usein oman erityisen lisänsä kappaleen tulkintaan, Viljanen sanoo.

Aiemmin Heijastus-konserttisarjassa ovat esiintyneet Irina (2017), Anssi Kela (2016), Scandinavian Music Group (2015), Jarkko Martikainen (2014) ja Laura Närhi (2013).

Kuva: Nadi Hammoud

 

 

« Uutislistaukseen