Laurin pidoissa viihdytään ja syödään yhdessä sadonkorjuuhengessä

6.8.2018 12.04

pöytä_M.jpg

Elokuussa Pyhän Laurin kirkon puistossa pitkät pöydät notkuvat taivasalle pystytetyssä teltassa. Laurin pidoissa herkutellaan ja kuunnellaan hyvää musiikkia. Ruokailijoita viihdyttävät Vuoden vantaalaiseksi valittu Kalevauva.fi-duo ja kansanmusiikkiduo Emilia Lajunen & Suvi Oskala.

Pyhän Laurin kirkon puistoon katetaan lauantaina 25.8. tunnelmallinen ruokailuteltta (osoite Pappilankuja 3). Klo 17 alkavalla kattauksella on tarjolla kauden herkkuja kuten krassilla marinoitua kotijuustoa ja ylikypsää oluessa haudutettua possun entrecotea. Tarjottavista löytyy myös kasvisvaihtoehto. Myynnissä on tätä tilaisuutta varten tilattua, käsityönä valmistettua Pyhän Laurin olutta. Hopping Brewsters -pienpanimon valmistama olut muistuttaa muinaisolutta.


Laurin pidoissa kuunnellaan herkuttelun ohessa hyvää sekä hillittömän hauskaa musiikkia. Siitä vastaavat mukaansatempaava kansanmusiikkiduo Emilia Lajunen & Suvi Oskala sekä nykyajan trubaduurina toimiva, vuoden vantaalaiseksikin valittu, Kalevauva.fi joka ammentaa laulujensa lyriikat suositun Vauva.fi-verkkosivun todellisista keskusteluista.

Pyhän Laurin kirkolla järjestettiin ensi kertaa tämänkaltaiset pidot viime vuoden Helsingan keskiaikapäivän yhteydessä. Pyhän Laurin kirkon tapahtumakoordinaattori Susanna Lönnqvist Tikkurilan seurakunnasta sanoo, että kokemus oli niin myönteinen sekä järjestäjille että vieraille, että samantyyppinen tilaisuus erikoisoluineen ja bändeineen haluttiin järjestää uudelleen.

- Halusimme siksi jatkaa yhdessäolon teemaa ja mennä vielä lähemmäksi sadonkorjuun aikaa. Voimme myös hyödyntää tässä Pyhän Laurin kirkon vieressä olevia kauniita puistoalueita ja luontoa, joka ei monelle ole tuttu.


Pidot ovat osa seurakunnan toimintaa, joka voi olla hyvin monen muotoista.


- Seurakunnan toimintaan voi liittyä niin monella tavalla. Mukana oleminen voi olla tällaista vähän hurtimpaakin menoa Kalevauvaa kuunnellen. Ennen kaikkea on kyse yhdessä olemisesta. Haluamme tuoda paikallista väriä positiivisella sekä hauskalla tavalla esiin, sanoo Lönnqvist.  

Tilaisuuden tarjoilusta vastaa Share Catering. Liput pitoihin 30 e Holvi-lippukaupasta: 

► Osta liput Laurin pitoihin
   

Sadonkorjuu-menu buffetista:

 

Krassilla marinoitua kotijuustoa ja värikkäitä kirsikkatomaatteja

Birkkalan spelttihelmisalaattia, kasviksia ja yrttejä

Sadonkorjuusalaattia; versosalaattia, paahdettuja kurpitsansiemeniä, juuressipsejä ja puutarhurinvinaigrette

Maalaisleipää ja lipstikkavoita

 

Lämmin:

 

Ylikypsää oluessa haudutettua possun entrecotea

Paistettua kirjolohta ja haudutettua fenkolia

Sieni-juurespyttipannua

Ruohosipuli-sinapinsiemen creme (kylmä)

« Uutislistaukseen