Myyrmäessä pääsee pyhäkouluun myös kesällä

25.7.2018 08.26

Lastenhoitaja Saija Paasto,

Kesäpyhäkoulussa käsinuket elävöittävät kerrontaa ja lopuksi on aikaa leikille.

Lastenhoitaja Saija Paasto, 44, on vetänyt pyhäkouluja yli 20 vuoden ajan.

Mistä tuli idea kesällä järjestettävään Lastenkirkko-pyhäkouluun?

– Seurakunnan vapaaehtoinen Oili Alanko oli tutustunut taloyhtiössään kahteen lapseen. Hän näki heidät keväällä kirkolla pyhäkoulussa. Oili jäi pohtimaan sitä, miksei seurakunta voisi tarjota pyhäkoulua kesälläkin. Vantaankosken seurakunnassa innostuttiin ajatuksesta, joten olen vetänyt pyhäkoulua Oilin kanssa kesäkuun alusta lähtien.
– Pyhäkoulussa on kaksi aikuista vetäjää, sillä paikalle voi tulla yli 4-vuotiaita lapsia ilman vanhempia. Esimerkiksi yksi poika haluaa tulla joka kerta pyhäkouluun yksin. Se on hänelle omaa aikaa. Hän on aika itsenäinen, vaikka onkin vasta 4-vuotias.

Miten Lastenkirkko-pyhäkoulu eroaa tavallisesta pyhäkoulusta?

– Ei oikeastaan mitenkään. Seurakunta on vetänyt Lastenkirkko-vierailuja päiväkodeissa jo parinkymmenen vuoden ajan. Ne muistuttavat hyvin paljon pyhäkoulua. Sama nimi on otettu käyttöön myös perinteisessä pyhäkoulussa. Lastenkirkolla on myös oma sivustonsa verkossa. Sieltä löytyy monenlaista puuhaa lapsille.

Mitä pyhäkoulussa tehdään?

– Aloitamme laulamalla Ristin­merkki-laulun. Siinä siunataan ajatukset, tunteet ja kätten ­teot. Samalla oppii myös ristinmerkin teon. Pyhäkoulussa keskitymme Raamatun kertomuksiin, joita havainnollistamme esimerkiksi käsinukkejen avulla. Lopussa on aikaa leikkiä, piirtää tai vaikkapa muovailla.

 

Miten Saija Paasto päätyi pyhäkouluvetäjäksi? ►Lue koko juttu Kirkko ja kaupunki -lehdestä

 

Lastenkirkko-pyhäkoulu sunnuntaisin heinäkuun ajan klo 15–16 Myyrmäen kirkossa, Uomatie 1. Pyhäkoulu on maksuton, eikä se vaadi ennakkoilmoittautumista. Sisäänkäynti kirkon leikkikentän vierestä H-ovesta.

 

Teksti: Tarmo Ylhävuori

Kuva: Esko Jämsä

« Uutislistaukseen