Haikeista tunteista huolimatta Milana Misic laulaa rakkaudesta ja muista oikeista asioista

6.7.2018 14.57

Milana Misic

Milana Misicin konserttiohjelmassa on äitinsä Laila Kinnusen lauluja ja omaa musiikkia. Pyhän Laurin kirkossa 2.8.

 

Sitä biisiä ei pitänyt tehdä. Mutta kun Milana Misic, 47, sai luettavakseen vanhoja, itsestään kirjoitettuja papereita lastensuojelusta Aikoja sitten -kappale vain syntyi.

– Minulle tuli tunne, että haluan tehdä laulun äidille. Laulu kertoo siitä, että olen käsitellyt lapsuuteeni liittyvät asiat ja kaikki on okei. Niiden yli on päästy. Niin kauan kuin minussa henki pihisee, laulan äidin lauluja, mutta tietenkin haluan esittää myös omaa musiikkiani.

Viime vuoden Milana on musiikin tekemisen lisäksi keskittynyt kirjan tekoon. Merja Asikaisen Milana – Elämäni Laila Kinnusen tyttärenä ilmestyi keväällä.

– Kirjan tekemisprosessi oli hyvin raskas sekä henkisesti että fyysisesti. Tarina voisi olla minkä tahansa julkkisperheen tarina. Se kertoo siitä, mitä tapahtuu lapselle, kun aikuiset käyttävät alkoholia väärin. Miten lapsi selviää, menee eteenpäin ja elää omaa elämäänsä, Milana kertoo.

Äidin lauluja ja omaa musiikkia

– Aikoja sitten -kiertueella esitän uusia laulujani ja äidin ”liikkis kappaleita”. Äiti levytti myös lauluja, joissa on hyvinkin hengellinen sanoma. Niitä hän ei välttämättä esittänyt lavoilla.

– Omissa lauluissani haluan tuoda esille oikeita asioita. Rakkauskin on oikea asia, mutta en halua laulaa vain siitä. Haluan laulaa koko ihmisyydestä ja erilaisista tunteista.

Teksti: Nina Riutta

Kuva: Esko Jämsä

« Uutislistaukseen