Siunattu sointi - Kesäillan konsertti 5.7.

2.7.2018 11.21

Vindaum duo

Pyhän Laurin kirkossa kuullaan jännittäviä sointimaailmoja ja improvisointia keskiajan musiikista pohjoismaisiin kansanlauluihin.

 

Kesäillan konsertissa 5.7. esiintyy duo Vindaum. Se on yhtä kuin muusikot Susanna Tollet ja Nina Fogelberg, jotka kokemuksensa ja seikkailunhalunsa voimalla tekevät tutkimusretkiä jännittäviin sointimaailmoihin. 

Varustuksenaan heillä on soittimensa: kampiliira, kotikantele, tenori-ja bassonokkahuilut, gong ja muut perkussiot, lauluääniä unohtamatta.

Nina Fogelbergin kimaltelevan sopraanon ja Susanna Tolletin ytimekkään syvän alttoäänen synnyttämä harmonisesti rikas yhteissointi kantaa monipuolisen ohjelmiston läpi. 

Den Signade Klang/Siunattu sointi -konsertin ohjelman ytimessä ovat keskiajan musiikki, espanjansefardijuutalaisten laulut, pohjoismaiset kansanlaulut ja improvisointi.

Vindaumin jäsenillä on, paitsi Sibelius-Akatemian musiikinmaisterinpaperit, myös monivuotinen yhteinen tausta ammattikuoroissa ja lauluyhtyeissä.

Susanna Tollet on kulkenut lukuisten nykylaulumusiikkiteosten kantaesittäjästä kohti varhaiskeskiajan ja kansanmusiikkia.

Nina Fogelberg on laulajana erityisesti kotonaan barokkilaulussa, mutta on laulanut keskiajan ja kansanmusiikkia jo nuoruuden opiskeluajoista asti. Tällä hetkellä hän on jälleen Sibelius-Akatemian opiskelija, tähtäimessään toiset maisterinpaperit pääaineenaan kirkkomusiikki.

► Kesäillan konsertti - Vindaum: Den Signade Klang (Siunattu sointi)

  • To 5.7. klo 19 Pyhän Laurin kirkossa (Kirkkotie 45)
  • Vapaa pääsy, ohjelma 5 e.

► Läs på svenska - Kvällskonsert

« Uutislistaukseen