Uutislistaukseen

Uwe Preusker St. Martinin kappelin alttarin äärellä

Valkopukuinen voitelee ja siunaa Ystävämessussa – uudessa kansainvälisessä messussa halutaan puhutella tunteita

17.1.2018 14.59

St. Martinin kappelissa alkaa uudentyyppinen kansainvälinen messu, jossa käytetään suomen, englannin ja kiinan kieltä sekä Tuomasmessun elementtejä.

 

Eläkkeellä oleva taloustieteiden tohtori Uwe Preusker on alun perin saksalainen. Saksalais-suomalainen hän on ollut 19 vuotta. Aikoinaan hän tapasi Saksassa Siegburgin kaupungissa ruotsin kielen kurssilla suomalaisen naisen, josta tuli hänen vaimonsa.

– Olimme Saksassa aktiivisesti seurakunnan toiminnassa mukana. Toimin siellä maallikkopappina. Se on vapaaehtoistyö, johon Saksassa kuuluu kaksivuotinen koulutus. Kun muutimme Suomeen, oli selvää, että haluan olla mukana seurakunnan toiminnassa myös täällä, Preusker kertoo.

Aluksi Preuskerit kävivät saksalaisen seurakunnan tilaisuuksissa, mutta tutustuivat sitten Vantaalla oman seurakuntansa toimintaan. Nykyisin Uwe Preusker toimii aktiivisesti Vantaankosken seurakunnan vapaaehtoistyöntekijänä. Hänet tapaa myös Tuomasmessussa Agricolan kirkossa Helsingissä.

– Lauloin pitkän aikaa Tuomasmessun kuorossa, ja sitten Tuomasyhteisön toiminnanjohtaja kysyi, olisinko kiinnostunut rukous- ja ehtoollisavustajan tehtävistä. Toimin silloin tällöin myös messun kokoajana ja teen siellä kaikenlaisia tehtäviä.

Viime aikoina Uwe Preusker on ollut mukana työryhmässä suunnittelemassa Vantaankosken seurakuntaan uudentyyppistä messua, joka on tarkoitettu sekä Suomeen ulkomailta muuttaneille että täällä syntyneille.

Tunnetaso on uskossa tärkeää, mutta evankelis-luterilaisen kirkon messuissa ei useinkaan mennä siinä kovin syvälle. – Taloustieteiden tohtori Uwe Preusker

► Lue lisää, mitä Ystävämessussa tapahtuu ja mitä ei tarvitse tapahtua ja keitä ovat valkopukuiset - Koko juttu Kirkossa ja kaupungissa