Uutislistaukseen

Juhannusta juhlitaan idyllisessä Pyhän Laurin kirkon ympäristössä

Koko perheen juhannusta vietetään keskellä Vantaata, idyllisessä Helsingin pitäjän kirkonkylässä, juhannusaattona perjantaina 21.6. kello 15–17. 

Pyhän Laurin kirkon edessä ihmisiä piknikillä. Etualalla olevilla valkoiset vaatteet. Aurinkoinen päivä, pu...

Juhannusta juhlitaan Pyhän Laurin kirkon pihamaalla, kuva Jani Karlsson

Vantaan seurakuntien järjestämän juhlan tapahtumapaikkana on vehreä Pappilan puisto Pyhän Laurin kirkon (Kirkkotie 45) vieressä. 

Juhannusjuhlan avaa Tikkurilan seurakunnan kirkkoherran Janne Silvastin tervehdys kello 15. Taika-Petteri esiintyy lapsille kello 15.45 sisällä kirkossa.

Perheen pienimmille on myös tarjolla mukavaa puuhaa puistossa saippuakuplien, keppihevosradan ja pihapelien muodossa. Kello 16.15 vuorossa on kesäinen kansanlaulukirkko, joka ammentaa musiikkinsa monille tutusta ja rakkaasta kansanlauluperinteestämme.

–Tilaisuudessa meillä on paljon ohjelmaa lapsiperheille. Keskikesän ja Johannes Kastajan syntymäpäivän juhla sopii kuitenkin kaikille. Juhannusjuhla kirkolla on perinne Vantaan seurakunnilla. Sen järjestää aina vuorollaan kaksi seurakuntaa, tällä kertaa Korson ja Tikkurilan seurakunnat, Tikkurilan seurakunnan varhaiskasvatuksenohjaaja Päivi Romula kertoo.

Tapahtumaan ei ole pääsymaksua. Päihteetön juhla tarjoaa turvallisen paikan nauttia kesästä ja juhannuksesta koko perheen ja kaiken ikäisten voimin.

–Pyhän Laurin kirkon alue on nyt kesällä kauneimmillaan, ja siellä voi viivähtää pidemmänkin aikaa. Kaupungissa mahdollisuuksia nauttia luonnosta ei ole koskaan liikaa, Romula sanoo.

Juhannuksen viettoon voi ottaa mukaan omat piknikeväät. Puistokahvilassa on tarjolla veloituksetta pullaa, mehua ja kahvia. Myynnissä on myös makkaraa, ja siitä saatava tuotto käytetään Yhteisvastuukeräyksen hyväksi. Yhteisvastuukeräys torjuu tänä vuonna nuorten syrjäytymistä niin kotimaassa kuin maailmalla. 

Yhteisvastuukeräyksestä voit lukea lisää osoitteesta: https://www.yhteisvastuu.fi/ 

5.6.2024 14.43