Uutislistaukseen

Kirkko Vantaalla mukana Pridessa - Sateenkaarimessu avaa Pride-kauden

- On tärkeää, että kirkko on esillä Pridessä ja kohtaa siellä ihmisiä. Näin osoitetaan että  myös kirkossa on ihmisiä, joille kaikkien ihmisten ihmisoikeudet ja ihmisarvo ovat tärkeitä. Jokainen ihminen on arvokas Jumalan luomana, rakastettuna, toteaa Vantaankosken seurakunnan nuorisotyönohjaajaa Antti Kotinurmi.

Nuorisotyönohjaaja Antti Kotinurmi ja Pride Vantaa -liput.

Kotinurmi painottaa, että kirkon viesti on välittämisen ja rakkauden viesti.

- Kirkon ovet ovat auki ja me myös lähdemme sinne, missä ihmiset ovat, esimerkiksi Pridelle. Jeesuksen sanoma on, ette olemme sorrettujen ja heikkojen puolella. Sateenkaari-ihmiset eivät ole vielä tasa-arvoisessa asemassa ja kirkon tehtävä on puolustaa erityisesti heikoimmassa asemassa olevia. Turvallisemman tilan periaatteiden täytyy levitä, kirkko ei voi olla pois-sulkeva yhteisö.

Vantaankosken seurakunnassa järjestetään kesäkuun alussa Sateenkaarimessu, joka avaa Vantaan Pride-kuukauden. Sateenkaarimessut ovat seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluville ja heidän läheisilleen suunnattuja luterilaisia jumalanpalveluksia. Nyt kolmatta kertaa järjestettävää Myyrmäen Sateenkaarimessua on mukana valmistelemassa nuoria ja seurakuntalaisia.

- Messun osallistujien ikähaarukka on ollut kymmenvuotiaasta kahdeksankymmppiseen. Erityisesti keskustelut messun jälkeen ovat olleet pysäyttäviä. Olen kuullut, että joku ei ole vuosikausiin käynyt kirkossa, mutta se messu on tuntunut turvalliselta tulla. Ajattelen että ihmisten täytyisi enemmän ymmärtää olla hiljaa ja kuunnella, antaa puheenvuoro niille jotka eivät ole sitä ennen kirkossa saaneet, toteaa Kotinurmi.

Pride-kuukauden ohjelma Vantaan seurakunnissa

  • Vantaan seurakunnissa Pride-kauden avaa sateenkaarimessu Myyrmäen Virtakirkossa (Rajatorpantie 8) to 6.6. klo 18. Messun pappi on Aki Kekkonen ja musiikista vastaa House Band nuorisotyönohjaaja Antti Kotinurmen johdolla.
  • Vantaa Pridea juhlitaan lauantaina 15.6. Päätapahtumana on puistojuhla ja piknik Tikkurilan kirjastopuistossa klo 12–17. Vantaan seurakunnilla on oma tapahtumapiste juhlassa. Tapahtumaan liittyy Vantaan ruotsinkielisen seurakunnan Vanda svenska församlingenin järjestämä englannin- ja ruotsinkielinen messu Tikkurilan kirkossa (Asematie 12 a). Messun pitävät papit Sirpa Tolppanen ja Eva Ahl-Waris sekä diakoni Mari Johnson.
  • Vantaan seurakunnista osallistutaan Helsingin ja Espoon seurakuntien kanssa Helsinki Priden kulkueeseen ja puistojuhlaan lauantaina 29.6. Puistojuhlassa voi tulla tapaamaan seurakuntien väkeä seurakuntien teltalle.

Lue lisää www.vantaanseurakunnat.fi/pride

31.5.2024 14.34