Uutislistaukseen

Päiväkonserttisarja soi Vantaan Pyhän Laurin kirkossa kesätorstaisin

Pyhän Laurin kirkossa (Kirkkotie 45) pääsee nauttimaan tänäkin kesänä Laurin päiväkonserteista torstaisin kello 12.

Artisti katsoo kameraan keltainen t-paita yllään.

Pääkaupunkiseudun vanhimman rakennuksen täyttävät niin nykyaikaiset kuin jo kirkkorakennuksen syntyajoilta peräisin olevat sävelet.

Tikkurilan seurakunnan tuottaman kesäkonserttisarjan käynnistää suosittu vantaalainen laulaja–lauluntekijä Osmo Ikonen. Ennen juhannusta päästään puolestaan nauttimaan iskelmätaivaan legendan, Eino Grönin konsertista. Sarjan konserttien tyylilajit vaihtelevat folkista gregoriaaniseen kirkkomusiikkiin, barokkiin ja iskelmään, Tikkurilan seurakunnan tapahtumakoordinaattori Susanna Lönnqvist kertoo.

- Konserteissa kuuluvat ja näkyvät kaikki ne tunnetilat, jotka vanha kirkko muutenkin sulkee sisäänsä – onnenhetkistä luopumisen haikeuteen. Mikä on ihanampaa kuin kuunnella keskellä kesää Häämusiikkikonsertissa kauneimmat häämarssit? Toisaalta kansamuusikko Emmi Kuittisen ja tämän yhtyeen konsertissa taas ollaan ikävöivissä tunnelmissa runolaulujen sekä itkuvirsien myötä, Lönnqvist kuvailee.

Konsertit ovat noin 45 minuutin mittaisia, mikä tekee helpoksi poiketa kuuntelemaan vaikka lounastunnilla tai lenkin lomassa. Konsertteihin on vapaa pääsy, ja käsiohjelman hinta on 5 euroa.

Laurin päiväkonsertit

Vantaan Pyhän Laurin kirkko (Kirkkotie 45) torstaisin klo 12 ajalla 13.6. - 8.8.2024.

13.6. Laulaja-lauluntekijä Osmo Ikonen

Laulaja-lauluntekijä ja multimuusikko Ikonen aloittaa soolokonsertillaan Laurin päiväkonsertit -sarjan. Hän julkaisee syksyllä uutta musiikkia - kolmen edellisen sooloalbuminsa lisäksi - mistä saadaan esimakua konsertissa. Ikonen tunnetaan paitsi Sunrise Avenue -yhtyeestä,  ennen kaikkea The Voice of Finlandin, Tähdet tähdet ja SuomiLOVEN kaltaisista TV:n suosikkiohjelmista, joissa hän on toimii solistina, musiikkituottajana, sovittajana ja muusikkona.

20.6. Laulaja Eino Grön ja Hannu Lehtikangas, piano

Kahdeksalla vuosikymmenellä esiintyneen ikonisen tulkitsijan konsertti koostuu niin hengellisistä sävelmistä kuin Grönin tunnetuiksi tekemistä, rakastetuista lauluista. Pianistina konsertissa on Hannu Lehtikangas.

27.6. Lauluyhtye Schola Sancti Henrici: Pyhän Henrikin legenda

Gregoriaanista kirkkolaulua esittävän yhtyeen konsertissa tutustutaan legendaan Pyhästä Henrikistä.  Henrikin kunniaksi tehtyjen laulujen lisäksi ohjelmisto sisältää myös psalmeja ja rukouksia sekä joitakin Länsi-Suomessa laulettuja keskiaikaisia hymnejä. Schola Sancti Henrici esittää myös katkelmia Pyhän Henrikin pyhimyslegendasta suomen kielellä.

4.7. Laulaja-lauluntekijä Ninni Poijärvi ja Olli Haavisto, pedal steel

Ninni Poijärvi (laulu ja piano) esittää 50-vuotisjuhlavuotensa kunniaksi uuden, syksyllä 2024 julkaistavan levynsä herkkäsävyisiä kappaleita yhdessä pitkäaikaisen muusikkoystävänsä Olli Haaviston (pedal steel) kanssa. Muun muassa Club for Five- ja Hoedown -yhtyeistä tunnettu Poijärvi on musisoinut myös lukuisien muiden artistien, kuten J. Karjalaisen ja Edu Kettusen yhtyeissä. 

11.7. Iina Katila, urut, piano ja laulu: Häämusiikkia

Konsertti avioitumista suunnitteleville, Hääyö-tapahtumaan osallistuville, kaikille romantikoille ja muuten vain kirkkotunnelmasta nauttiville! Tikkurilan seurakunnan kanttorina työskentelevä Iina Katila soittaa ja laulaa konsertin, jossa kuullaan rakastetuimpia häämarsseja sekä muuta vihkitilaisuuksissa esitettävää musiikkia. 

18.7. Kansanmuusikko Emmi Kuittinen ja yhtye: Surun synty

Surun synty on kansanmuusikko, laulaja ja lauluntekijä Emmi Kuittisen uusimman albumin ja nyt kuultavan konsertin nimi. Musiikissa kuuluvat kerrostumat vanhoista runolauluista ja itkuvirsistä aina uudempiin laulelmiin saakka. Yhtyeessä soittavat Emmin lisäksi Antti Rask (laulu, ukulele, sello), Mimmi Laaksonen (puhaltimet, harmooni, laulu) ja Kirsi Vinkki (viulu, jouhikko, laulu).

25.7. Suvi Gräsbäck, sopraano ja Folke Gräsbäck, piano

Konsertissa kuullaan mm. suomalaisten säveltäjien hengellisiä teoksia, kuten Jean Sibeliuksen ainoa Raamattuun pohjautuva pianosarja Belsazarin pidot Op. 51 sekä harvemmin kuultu lauluteos Herran siunaus (JS95).

1.8. Ingrid Rodebjer, laulu ja viulu ja Barbara Ardenois, harmonikka

Ruotsalainen Ingrid Rodebjer (laulu ja viulu) sekä belgialainen Barbara Ardenois (harmonikka) soittavat meditatiivisen Folk Flow -konsertin, jonka musiikki on inspiroitunut pohjoisesta luonnosta, kareliaanisesta kantele-improvisaatiosta, vanhoista virsistä ja karjankutsulaulusta. 

8.8. Vanhan musiikin yhtye Flauto Dolce Vita

Flauto Dolce Vita on renessanssin ja barokin ajan musiikkiin erikoistunut yhtye. Kolmen nokkahuilistin – Sirpa Berg, Tereza Himmelova ja Jukka Louhivuori – lisäksi yhtyeessä soittavat kitarataiteilija Olli Hirvanen ja lyömäsoittaja Jarmo Hovi. Konsertin teemana ovat renessanssin ja barokin säveltäjien, mm. Erasmus Widmannin (1572–1634) ja Georg Philipp Telemannin (1681–1767) tulkinnat eri aikakausien vahvoista naisista. Henkilögallerian lisäksi konsertissa kuullaan harvoin kuultu Cipriano de Roren (1516–1565) madrigaali. 

Kuva: Atte Mäläskä

 

24.5.2024 07.54