Uutislistaukseen

Teppo-työharjoittelu Hakunilan kirkolla yllätti Klaaran

Kahdeksasluokkalainen Klaara tuli Teppo-työharjoitteluun Hakunilan kirkolle. Hän kertoo, kuinka viikko on sujunut ja mikä hänet työharjoittelussa yllätti.

Ruskeahiuksinen, tummaan paitaan pukeutunut oppilas istumassa työpöydän ääressä tietokoneella.

Klaara muun muassa suunnitteli työharjoittelussa tapahtumamainoksen seurakunnalle.

Olen Klaara ja olen 8. luokalla Lehtikuusen koulussa. Tulin viikoksi Hakunilan kirkolle Teppo-työharjoitteluun. Kaikki täällä ovat supermukavia, ja olen päässyt kokeilemaan paljon uusia asioita.

Tepossa oppilaat pääsevät kokeilemaan, millaista töissä on, ja miettimään, mikä ammatti heille voisi sopia. Teppo on valinnaisaine, johon haetaan seitsemännellä luokalla, ja se alkaa 8. luokalla ja jatkuu 9. luokkaan. Työjaksot kestävät aina viikon, ja niitä on useita vuoden sisään.

Tällä viikolla olen avustanut esimerkiksi diakoniaruokailussa, postituksessa ja perhekerhossa. Sain myös tehdä julisteen konserttia varten. Kaikki on ollut tosi mielenkiintoista ja kivaa. Minusta tänne hakeminen oli hyvä ajatus, ja olen oppinut uusia asioita. Pidin kovasti julisteen teosta, koska sain käyttää luovuutta ja tutustua ohjelman käyttöön rauhassa. Oli mielenkiintoista olla diakoniaruokailussa ja nähdä, miten se järjestetään ja miten se toimii. Sain auttaa sen järjestämisessä, tarjoilussa ja siivouksessa. Perhekerhossa pääsin auttamaan alkujärjestelyissä ja loppusiivouksessa ja sain olla mukana muuten vapaasti, esimerkiksi askarrella lasten kanssa tai vaikka piirtää.

Olen positiivisesti yllättynyt, miten hyvin täällä on mennyt.

14.9.2023 16.16