Uutislistaukseen

Kuolleiden lasten muistomerkki Hämeenkylän kirkolle

Hämeenkylän kirkon hautausmaalle on rakennettu muistolehto kuolleille lapsille. Se otetaan käyttöön piispantarkastuksen yhteydessä 21.9.

Muistokivi Hämeenkylän hautausmaan Kuolleiden lasten muistolehdossa.

Muistokivi Hämeenkylän hautausmaan Kuolleiden lasten muistolehdossa. Kuva Esko Jämsä.

Hämeenkylän seurakunnan hautausmaalle pystytetään muistomerkki kuolleille lapsille. Muistomerkin siunaus on osa seurakunnan piispantarkastuksen ohjelmaa ja Helsingin hiippakunnan piispa Teemu Laajasalo pitää rukoushetken muistomerkin siunaustilaisuudessa.

Muistomerkki tuo lohtua lapsensa menettäneille

Hämeenkylän kirkon hautausmaalle on rakennettu kuolleiden lasten muistolehto, jossa on kirsikkapuita ja pieni muistomerkki, jonka on suunnitellut kuvanveistäjä Jorma Lehtonen. Hämeenkylän seurakunnan kirkkoherra Matti Hyry kertoo, että muistolehto tulee tarpeeseen lapsensa menettäneille.

- Olen huomannut, että jokaisen lapsensa menettäneen ihmisen elämänhistoriassa lapsen kuolema on todella ohjaava kokemus. Tästä lähti pohdinta, voisiko surua helpottaa sillä, että meillä olisi tarjota paikka joka olisi heille omistettu. Tämä paikka on näkymättömän ja hiljaisen surun näkyväksi tekemistä, jota koko ajan on keskellämme. Uskon että tällaista tilaa muistamiselle ja surulle on kaivattu, kertoo Hyry. 

Muistomerkkiin on kaiverrettu psalmiteksti Taivaassa minulla on sinut (Ps. 73:25). 

- Tämä laatassa oleva teksti on tulkittavissa Jumalan ja yksilön näkökulmasta. Muistolehdossa on myös viisi kirsikkapuuta, kun ne kasvavat täyteen mittaansa, niistä muodostuu kehä, jonka keskellä muistolaatta on, kuvailee Hyry. 

Kuolleiden lasten muistopäivän iltahetki Tikkurilassa

Vantaalla vietetään Kuolleiden lasten muistopäivän iltahetkeä 23.9. Tikkurilan kirkossa. Vuosi sitten tapahtuma järjestettiin ensimmäisen kerran Hämeenkylän kirkossa. Lue lisää

14.9.2023 08.30