Uutislistaukseen

Hämeenkylässä piispantarkastus - myös seurakuntalaiset tervetulleita

Helsingin hiippakunnan piispa Teemu Laajasalo on tavattavissa Hämeenkylän seurakunnan piispantarkastuksen yhteydessä. Piispantarkastuksessa tarkastetaan seurakunnan toimintaa, taloutta ja hallintoa. Samalla piispa tutustuu alueella asuviin ihmisiin.

Hameenkylan-kirkko-16-9.jpg

Hämeenkylän seurakunnassa toimitetaan piispantarkastus syyskuun lopussa. Piispantarkastuksella on pitkät perinteet. Piispan tulee määräajoin toimittaa piispantarkastus hiippakunnan seurakunnissa. Hämeenkylässä Teemu Laajasalo tutustuu muun muassa seurakunnan vapaaehtoistyöntekijöihin, tekee kouluvierailun, sekä vierailee myös seurakunnan koululaisklubissa ja yrittäjien aamussa. 

- Piispantarkastukset ovat minulle tärkeitä. On tärkeää kuulla, miten seurakunnassa voidaan ja miten siellä menee. Piispantarkastuksen aikana on mahdollisuus viettää aikaa työntekijöiden, luottamushenkilöiden ja seurakuntalaisten kanssa – tulla tutuiksi, jutella ja rukoilla yhdessä, kertoo piispa Teemu Laajasalo. 

Vantaa on osa Helsingin hiippakuntaa ja Laajasalo on näin myös Vantaan ja vantaalaisten piispa. Hämeenkylän seurakunnassa edellinen piispantarkastus on järjestetty vuonna 2007. Seurakuntalaiset ovat tervetulleita mukaan piispantarkastuksen kaikille avoimiin ohjelmiin.

- Haluamme törmäyttää seurakuntalaisia piispan kanssa ja nostaa heidän tekemään työtä esille, kertoa esimerkiksi mitä nuoret tekevät kerhojen pyörittäjinä ja piirien vetäjinä. Tulossa on myös yrittäjätapaaminen ja Yhteisen pöydän hävikkiruokalounaalle osallistuminen, kertoo kirkkoherra Matti Hyry

Piispantarkastuksen kaikille avoin ohjelma Hämeenkylän kirkko, Auratie 4 

  • Kuolleiden lasten muistomerkin siunaaminen 21.9. Linkki avautuu uudessa välilehdessäklo 15 Hämeenkylän kirkossa. Muistomerkki otetaan käyttöön ja se siunataan kaikille avoimessa tilaisuudessa. Rukoushetken toimittaa Helsingin hiippakunnan piispa Teemu Laajasalo. Tilaisuudessa on musiikkia ja puistokahvit. 
  • Toivon ilta 21.9. Linkki avautuu uudessa välilehdessäklo 18 Hämeenkylän kirkossa. Kuinka kasvattaa lapsia toivoon ja rohkeuteen? Aihetta ovat pohtimassa psykologian professori Liisa Keltikangas-Järvinen ja piispa Teemu Laajasalo. Kommenttipuheenvuorot pitävät Hämeenkylän koulun rehtori Pasi Majasaari sekä Emilia Ängeslevä. 
  • Elämäni laulu - musiikillinen ilta 22.9. Linkki avautuu uudessa välilehdessäklo 19 Hämeenkylän kirkossa. Musiikkiesityksiä, lyhyitä tarinoita ja yhteislaulua. Illassa mukana kanttorit Hannu Lehtikangas ja Hale Heikkilä sekä houseband. Illassa kuullaan piispa Teemu Laajasalon elämän laulu ja tarina sille. Jos haluat, että tilaisuudessa esitetään sinulle merkityksellinen laulu, lähetä toiveesi 1.9. sähköpostitse Halelle. Kerro viestissä lyhyesti, miksi laulu on sinulle tärkeä ja mistä se sinulle kertoo. 
  • Piispanmessu 24.9. Linkki avautuu uudessa välilehdessäklo 10 Hämeenkylän kirkossa. Piispantarkastus päättyy yhteiseen juhlaan. Jumalanpalveluksessa saarnaa piispa Teemu Laajasalo ja liturgina toimii kirkkoherra Matti Hyry. Musiikista vastaa kanttori Hannu Lehtikangas. Juhlamessun päätteeksi tarjolla on keittolounas ja leivoskahvit.

13.9.2023 14.11