Uutislistaukseen

Hannu Lepola Ystävineen tarjoilee Tikkurilan kirkossa isoja teemoja ja yllätyksellistä musiikkia

Hannu Lepolan nuoruuden soittoystävistä koottu yhtye Hannu Lepola Ystävineen esiintyy Tikkurilan kirkossa (Asematie 12 a) perjantaina 5.5.2023 kello 18. 

Yhtyeen jäsenet katsovat kameraan hymyillen.

Konsertin liput 10 euroa voi ostaa etukäteen Tikkurilan kirkon ja Pyhän Laurin kirkon Holvi-verkkokaupasta tai kirkon ovelta ennen konserttia.

Rajaton-lauluyhtyeestä tutun Hannu Lepolan mukaan nuoruudenkavereiden kanssa soittaminen on kuin jatkoa nuoruuden harrastuksille. Välissä kaikki ovat tosin ehtineet tehdä omia uriaan muusikkoina.

– Se on kuin kotiin tulisi. Suurin osa ollaan laulettu Lappeenrannassa aikanaan samassa nuorten kamarikuorossa ja soiteltu myös yhdessä, Lepola kertoo.

Yhtyeessä Hannu Lepola Ystävineen vaikuttavat Lepolan (laulu ja basso) lisäksi Jarmo Kaijansinkko (kosketinsoittimet, laulu), Mikko Pettinen (trumpetti, kosketinsoittimet, laulu), Matti Saarinen (kitara, laulu) sekä Mikko Taipale (rummut, laulu). Yhtyeen konserttikokonaisuus Rajan pinta kantaesitettiin syyskuussa 2022 kotikentällä Lappeenrannassa.

Laulajan mukaan Tikkurilan kirkossa kuullaan materiaalia, joka haastaa yleisöä sekä musiikillisesti että tekstillisesti. Teksteissä ollaan syvien teemojen äärellä ja rajan käsitettä lähestytään eri kulmista.

–Konkreettisella tasolla konsertin nimi viittaa siihen, että olemme rajalta kotoisin, mutta metatasolla raja voi tarkoittaa montaa eri asiaa. Näissä lauluissa käsitellään muun muassa kuolemaa, sotaa - ja toki myös rakkautta, hän selvittää.

Yhtyeen musiikissa ei sen sijaan haluta rajoittua tiettyihin tyylilajeihin tai kategorioihin.

–Musiikillisia vaikutteita pyritään ottamaan monesta suunnasta. Siitä seuraa, että siellä on paljon löydettävää tarkkaavaiselle kuulijalle. Aina ei tiedä, mitä seuraavassa käänteessä tapahtuu. Voin luvata yllätyksellisyyttä.

Lepola sanoo käyneensä vähän aikaa sitten tutustumassa Tikkurilan kirkkoon ja odottavansa innolla, miten hieno rakennus toimii konsertissa. Kirkkoa hän pitää ylipäätänsä hyvänä esiintymispaikkana.

–Itse koen, että ei ole olemassa erikseen hengellistä ja ei-hengellistä musiikkia. Musiikki ja taide ovat parhaimmillaan hengellisiä kokemuksia niin esittäjälle kuin kuulijallekin.

–Kirkko jo tilana huokuu tiettyä henkeä, vaikka musiikki itsessään ei olisi uskonnollista. 

28.4.2023 15.09