Uutislistaukseen

Lahjoita kesän riemua lapselle

Tue perheen yhteistä kesähetkeä ja lahjoita diakoniatyön kautta Linnanmäen ranneke korsolaiselle lapselle.

Apua! Sitä voi saada. Lahjoita kesän riemua lapselle Korson diakoniatyön kautta.

Toiselle normaalia kesätekemistä, toiselle saavuttamaton unelma. 

Erityisesti lasten ja nuorten kohdalla erot kodin tarjoamissa mahdollisuuksissa tulevat näkyviin: monilla lapsilla ei ole mahdollisuuksia harrastuksiin tai moniin pieniinkään iloihin, jotka ovat toisille perheille arkipäivää.

Nyt sinulla on mahdollisuus tarjota yhdenvertaisia mahdollisuuksia myös heikommista lähtökohdista aloittaville lapsille nuorille: lahjoita Linnanmäen ranneke Korson seurakunnan diakoniatyön kautta.

Korson seurakunnan kontaktien kautta lahjoituksesi menee sinne, missä avun tarve on kaikkein suurin.

Lahjoittamalla Linnanmäen rannekkeen avaat alueen lapsiperheille ainutkertaisen mahdollisuuden: harvinaisen elämyksen, joka toisille perheille pääkaupunkiseudulla on tavanomainen osa kesänviettoa.

– Linnanmäen ranneke voi tuntua oudolta lahjoituskohteelta, kun monella perheellä on pulaa elämän perusasioista kuten ruoasta, sanoo Korson seurakunnan diakonissa Sirkka Väätäinen.

– Ruoka-apua pystymme kuitenkin jakamaan esimerkiksi Leijonien ja Komeettojen kanssa tehtävän yhteistyön ansiosta. Lisäksi minusta on tärkeää muistaa, että ilon kokeminen on yhtä lailla elämän perustarpeita. Lahjoittamalla Lintsin rannekkeen tarjoaa lapselle yhdenvertaisia mahdollisuuksia itsensä toteuttamiseen ja itsensä arvostetuksi kokemiseen. Niillä, jotka meidän kauttamme näitä rannekkeita voivat saada, on usein kaikkein heikoimmat lähtökohdat rakentaa elämäänsä.

Miten lahjoitan?

 • Osta Linnanmäen lahjakortti. Voit tilata rannekkeen Linnanmäen verkkokaupasta tai ostaa sen esimerkiksi seuraavista kaupoista:
  • Prisma Jumbo
  • Prisma Kerava
  • Prisma Järvenpää
  • S-Market Nikkilä
  • Sokos Helsinki
 • Tuo ranneke Korson kirkolle toukokuun loppuun mennessä.

Miten apu menee perille?

Diakoniatyöntekijämme jakavat rannekkeita diakoniatyön asiakkaille. Diakoniatyössä autamme Korson alueen asukkaita riippumatta siitä, mistä taustasta he tulevat tai ovatko he seurakunnan jäseniä.

Auttaminen perustuu siihen, että apua pyydetään. Diakoniatyön kautta koko Korson seurakunta toteuttaa yhtä osaa kristillisestä palvelutehtävästä ja lähimmäisenrakkaudesta. 

Lue lisää diakoniatyön käytännöistä Korson seurakunnassa.Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Miten muuten voin auttaa?

Korson seurakunnan diakonia auttaa apua tarvitsevia ympäri vuoden. Taloudellisen ja materiaalisen avun lisäksi myös henkinen, hengellinen ja sosiaalinen tuki on tärkeää. 

Esimerkki toiminnastamme on kirkolla keskiviikkoisin järjestettävä yhteisölounas, joka tehdään Yhteinen pöytä ry:n hävikkiruoasta. Lounas syntyy seurakuntalaisten voimin. Jos olet kiinnostunut tulemaan mukaan tekemään yhteisölounasta, ole yhteydessä diakoniatyöntekijöihimme. 

Katso diakoniatyöntekijöiden yhteystiedot.Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Lue lisää osallistumisesta seurakuntalaisena: Vapaaehtoistyö - Vantaan seurakunnat

Voit myös liittyä myös Retkeilijät Korson seurakunnassa ryhmään. Liikumme, retkeilemme ja teemme kertaluonteisia vapaaehtoistehtäviä alueen ihmisten hyväksi. Kesäisin viemme mm. viemme laitoksessa asuvia vanhuksia ulkoilemaan. Joulun aikaan toimitamme ikäihmisten koteihin joulukukkia. Retkeilijöillä on oma kirkkopyhä, joka toteutetaan yhdessä. Tervetuloa mukaan aktiiviseen joukkoon! 

Retkeilijät Korson seurakunnassa - Vantaan seurakunnat.

Voit myös auttaa lahjoittamalla valtakunnalliseen Yhteisvastuukeräykseen. Korson seurakunnan oma lahjoituskanava löytyy täältä: 

yhteisvastuu.fi/korso

Lisätietoja keräyksestä

Sirkka Väätäinen
Sirkka Väätäinen
Johtava diakoniatyöntekijä
Merikotkantie 4
01450 Vantaa

Työskentelen Korson seurakunnan johtavana diakoniatyöntekijänä. Minulta voit kysyä kaikkea auttamistyöhön ja Kirkonkulman kahvilaan liittyvää. Diakonian päivystysajat Korsossa löytyvät tältä sivultaLinkki avautuu uudessa välilehdessä.

20.4.2023 10.00