Uutislistaukseen

Kaikkien aistien messussa luvassa on aisteja vahvistava äänimaailma ja osallistavaa sirkustaidetta

Tikkurilan kirkossa vietetään sunnuntaina 23.4.2023 klo 10 Kaikkien aistien messua, selkokielistä ja moniaistillista jumalanpalvelusta. 

taikapetteri_jakke.png

Mukana messussa ovat sirkustaiteilija Petteri ”Taika-Petteri” Hakanen ja erityismuusikko Jaakko Lahtinen. Messussa jokainen voi vahvistaa aistejaan esimerkiksi osallistavan sirkustaiteen avulla. Ohjelmassa on valopallojonglöörausta, vatsastapuhumista ja hengellisiä rytmiikkaharjoituksia.

– Kaikkien aistien messu on selkokielinen jumalanpalvelus, jossa voi aistia Jumalan rakkautta ja rauhaa eri aistien kautta. Eri aistien käyttö vahvistaa osallisuutta, muistia, oppimista ja auttaa tunteiden käsittelyssä, selvittää Vantaan seurakuntien kehitysvammaistyön diakoni Kristiina Tuohimaa.

Moniaistilliset tilat ja tilaisuudet palvelevat esimerkiksi lapsia, kehitysvammaisia-, aistivammaisia-, nepsy-piirteisiä, muistihäiriöstä kärsiviä ja kieltä opiskelevia henkilöitä. 

– Kirkossa jokaisella on oikeus olla osallisena seurakunnassa ja käyttää itselleen sopivia aisteja. Vantaan seurakuntien yhteinen seurakuntatyö ja Tikkurilan seurakunta palvelevatkin toiminnassaan eri tavalla aistivia ihmisiä, Tuohimaa jatkaa. 

Messun aisteja vahvistavan äänimaailman on säveltänyt muusikko Sami Asp. Musiikissa on hyödynnetty erilaisia teknisen äänisuunnittelun tarjoamia mahdollisuuksia.

Messua toteuttamassa ovat myös Tuohimaan lisäksi pappi Jaakko Hyttinen, varhaiskasvatussihteeri Maaret Hirvensalo ja kanttori Samppa Laakso. Messun teemana on tällä kertaa ”Hyvä paimen”. 

Messu suoratoistetaan Tikkurilan seurakunnan Facebook-sivulla. Jos sinulla ei ole omaa Facebook-tiliä, voit valita sisäänkirjautuessa kohdan "ei nyt" 

Kuva: Bruno Nascimento/Unsplash

 

3.4.2023 09.00