Uutislistaukseen

Kolme kanttoria ja Vantaan Viihdeorkesteri Ensemble Tikkurilan kirkossa 11.2.2023

Tikkurilan kirkossa kuullaan helmikuussa kiinnostava yhteistyökonsertti, kun kolme kanttoria yhdistää upeat äänensä Vantaan Viihdeorkesteri Ensemblen kanssa.

VantaanViihdeorkesteri-KolmeKanttoria_4047web.jpg

Kolme kanttoria -konsertin laulusolistit kanttorit Juho Punkeri, Nina Kronlund ja Tuomas Heikkilä

Tuttuja viihdemusiikin klassikkoja, Frank ja Nancy Sinatran Something Stupidista Rauli Somerjoen Valoihin, tulkitsevat Hakunilan seurakunnan kanttori Tuomas Heikkilä, Korson seurakunnan kanttorina toiminut Juho Punkeri ja Espoon ruotsalaisen seurakunnan kanttori Nina Kronlund. Konsertin johtaa trumpetisti Tero Lindberg.

Konsertti tuo kirkkomusiikin ja viihdemusiikin ammattilaiset yhteen uuteen Tikkurilan kirkkoon, joka on alusta asti tarjonnut paikan hyvin monenlaisia musiikkityylejä edustaville konserteille klassisesta iskelmään, poppiin ja jazziin. 

– Kanttoreilla on lahjakkuutta, joka saattaa helposti jäädä seurakunnan arkityön jalkoihin ja kirkot ovat upeita konserttipaikkoja myös kevyemmälle musiikille. VVO:lle on luontevaa tehdä erilaisia yhteistyöprojekteja ja tällä yhdistelmällä luvassa on varmasti ainutlaatuinen konserttielämys, kertoo Vantaan Viihdeorkesterin toiminnanjohtaja Janne Rönnbäck.

Juho Punkeri on niittänyt mainetta erityisesti vanhan musiikin ja liedin tulkkina. Vuonna 2015 hän voitti Helsinki Lied -kilpailun yhdessä pianisti Maritta Mannerin kanssa. Vuonna 2016 Punkeri valmistui Sibelius-Akatemian oopperakoulutuksesta. Tätä ennen hän suoritti toisen maisteritutkinnon pääaineenaan kirkkomusiikki.  

Tuomas Heikkilä on ollut mukana mm. erilaisissa barokki-, folk- ja iskelmäkokoonpanoissa, niin soittajana kuin laulajanakin. Opettajana hän on toiminut mm. Kuusamon musiikkiopistossa ja yksityisesti. Koulutukseltaan Heikkilä on musiikin maisteri ja musiikkipedagogi (AMK). 

Nina Kronlund opiskeli laulua, kuoronjohtoa ja kirkkomusiikkia Sibelius-Akatemiassa. Hän esiintyy freelance-laulajana monipuolisessa ohjelmistossa, joka ulottuu musikaalista vanhaan musiikkiin. Hän on esiintynyt mm. Händelin Messias-oratorion, Mozartin Requiemin ja Pergolesin Stabat materin solistina. 

Kolme Kanttoria -konsertti Tikkurilan kirkossa 11.2.2023 klo 18 (Asematie 12 A).
Liput 39e, Ticketmaster.

Konsertin järjestävät yhdessä Vantaan Viihdeorkesteri ja Vantaan seurakunnat. 

19.12.2022 17.20