Uutislistaukseen

Hakunilan salakanttorit ovat vuoden vapaaehtoiset Vantaan seurakunnissa

Vantaan seurakunnat valitsivat vuoden vapaaehtoisiksi Päivi Vileniuksen ja Janne Salomaan, jotka toimivat vapaaehtoisina muusikoina Hakunilan seurakunnassa.

HakunilanSalakanttorit-600px.jpg

Vantaan seurakuntien vuoden vapaaehtoiset: Hakunilan salakanttorit Päivi Vilenius ja Janne Salomaa. Kuva: Jani Karlsson.

Salakanttoreiksi nimetty parivaljakko on jo vuosien ajan vastannut Hakunilan kirkolla maanantaisin järjestettävän yhteisöruokailun osana toteutettavan Maanantaikirkon musiikista. Salakanttori-nimityksestä huolimatta kumpikaan palkituista ei ole ammatiltaan kanttori, vaan molemmat ovat tehneet uransa kirkon ulkopuolella, Janne musiikinopettajana ja Päivi it-suunnittelijana. 

Vuoden vapaaehtoisen valinnut raati perustelee valintaansa seuraavasti: Päiville ja Jannelle on annettu tila ja paikka toteuttaa taiteellista osaamistaan yhteisöllisen toiminnan rakentamiseen. Heidän persoonansa, sitoutumisensa ja rakkautensa musiikkiin tuottavat valtavasti hyvää oloa Maanantaikirkkoon kokoontuvalle joukolle ja heidän myötään paljon laajemmallekin yhteisölle Vantaalla. Päivi ja Janne kantavat vastuun suuren kokonaisuuden valmistelusta ja toteutuksesta ja kehittävät Maanantaikirkon musiikkiantia jatkuvasti.  

Vuoden vapaaehtoiset 2022 palkittiin 28.11.2022 Hakunilan kirkossa järjestettävän maanantain yhteisöruokailun ja Maanantaikirkon yhteydessä.

Vapaaehtoisten rooli seurakuntien toiminnassa on merkittävä. Seurakunnissa toimii yli kaksituhatta vapaaehtoista erilaisissa tehtävissä muun muassa yksinäisten vanhusten ystävinä, kerhotoiminnan vetäjinä, Yhteisvastuu-kerääjinä ja yhteisöruokailuiden toteuttajina. Seurakunnat valitsevat vuosittain palkittavan vuoden vapaaehtoisen tai vapaaehtoisteon. Tänä vuonna valinta käytiin viiden ehdotuksen välillä. 

Lisätietoa vapaaehtoistehtävistä Vantaan seurakunnissa:
https://www.vantaanseurakunnat.fi/osallistu/tule-vapaaehtoiseksi 

 

28.11.2022 16.22