Uutislistaukseen

Asunnottomien yötä vietetään Tikkurilassa 17.10.

Asunnottomien yö -tapahtumaa vietetään Tikkurilantorilla ja Tikkurilan kirkossa maanantaina 17.10.2022. klo 16­–21.

Teksti Vantaan asunnottomien yö 17.10. mustalla pohjalla ja nuotion liekki.

Tapahtumassa on tarjolla ruokaa, vaatteiden jakoa, hiustenleikkuuta, keskustelupaneeli ja musiikkia, mm. illan päättävä Ilari Hämäläisen keikka.

 

Tämän vuoden Vantaan Asunnottomien yön teemana on "Rinnalla kulkien omaan kotiin".

Kohtuuhintaisia asuntoja ei tällä hetkellä riitä kaikille tarvitsijoille ja lisäksi asunnottomuuden taustalla vaikuttaa myös asumistaitojen puutteellisuus. Asunto on kaikille kuuluva perusoikeus.

Vantaan Asunnottomien yö on osa valtakunnallista Asunnottomien yö -kansalaisliikettä, jota on vietetty vuodesta 2002 lähtien 17. lokakuuta YK:n köyhyyden ja syrjäytymisen vastaisena päivänä.

Vantaan asunnottomien yön ohjelma Tikkurilan uudella torilla (osoite Vantaanaukio) ja Tikkurilan kirkossa (Asematie 12a)

 • klo 16 keskustelupaneeli asunnottomuudesta: Poliitikkoja eri puolueista sekä kokemusasiantuntija ja Sininauhasäätiön asiantuntijat keskustelemassa. Juontajana Tiina Tuomela. Palvilihahernekeiton tarjoilu (myös lihatonta versiota saatavilla) soppatykistä niin kauan kuin sitä riittää. Grillimakkaran tarjoilu, jota jaetaan niin kauan kuin riittää. Kirkon tilassa toimii hiustenleikkauspalvelu, joka toimii klo 20 asti. 
 • klo 18 Ehtoollishetki Tikkurilan kirkolla, Asematie 12a. Esirukouksia voi käydä jättämässä. Ehtoollishetkessä vieraileville yllätyksenä matkaeväs mukaan. Järjestää Vantaan seurakunnat ja Sininauhasäätiö.
 • klo 18 torilla virallinen tapahtuman avaus: Vantaan kaupungin maankäytön edustaja Henry Westlin
 • Lavalla esiintyy
  klo 18.30 Alinen 
  klo 19.15 Hannes
  klo 19.45 Mikaela Mansikkala
  klo 20.15 Ilari Hämäläinen

Tapahtuman ajan on käynnissä lahjoituksina saatujen vaatteiden jakoa. Hiustenleikkuuta on tarjolla miehille ja naisille. Vantaalaisia toimijoita ja organisaatioita on esittelemässä omaa toimintaansa. 

Tilaisuus on täysin maksuton.

Tapahtumaa tukee taloudellisesti Vantaan kaupungin kulttuuritoimi ja mukana on lisäksi ainakin seuraavat toimijat:

Laurea Ammattikorkeakoulu Tikkurila opettajat ja opiskelijat, Vantaan kaupungin asumispalvelut Koisorannan palvelukeskus ja Pähkinärinteen asumisyksikkö, Vantaan kaupungin asunnottomuuden ehkäisyhanke -  jalkautuva työ, Vantaan kaupungin hammashoito, Vantaan kaupungin jälkihuolto, Vantaan seurakunnat, Vantaan A-kilta ry, Vantaan tukihenkilötyöyhdistys ry, Vantaan elävän musiikin yhdistys (Velmu ry), , Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä (Keuda): hius- ja kauneudenalan opettaja, ekokampaaja ja oppilaat, Sininauhasäätiö ja Matalan kynnyksen päiväkeskus Illuusia, Vahti ry:n vapaaehtoistyö, Suomen punainen risti (SPR) Tikkurilan osasto, Apuraide ry , Vantaan talous- ja velkaneuvonta, Vailla vakinaista asuntoa ry, Vantaan kaupunginmuseo, Vantaan kaupungin kirjasto, Yhteinen pöytä

Vantaan Asunnottomien yö - (facebook.com)Linkki avautuu uudessa välilehdessä

10.10.2022 08.30