Puisen Jeesuspatsaan siunaavat kädet Pyhän Laurin kirkon ikkunalaudalla.

Retriitit ja hiljaisuus

Onnellinen on se, joka pääsee lähtemään, joka välttää pimeän, kylmän ja tavanomaisen; menee pois työn ulottuvilta, arjen tavoittamattomiin, pois vaatimusten ja suoritusten noidankehästä. Onnellinen se ihminen. -Kaija Pispa/ Vähän on tarpeen, Kirjapaja 2011

Retriitti on vetäytymistä hiljaisuuteen

Retriitissä voit hetkeksi vetäytyä kiireisestä elämänrytmistä, kuormittavista vaatimuksista ja hiljentää askellustasi. Voit ottaa tauon itseäsi varten ja kysyä, mitä minulle kuuluu. Retriitissä ei keskustella muiden osallistujien kanssa, vaan sen on tarkoitus tarjota mahdollisuus rentoutumiseen, latautumiseen, oman jaksamisen ja elämänkysymysten kuulosteluun ja rukoukseen.

Vantaan seurakunnat järjestää 10 - 15 retriittiä vuosittain. Osa retriiteistä on suunnattu työyhteisöille (esim. Vantaan kaupunki, ammattikorkeakoulut), osa opiskelijoille. Loput on suunnattu sinulle, joka kaipaat hiljaisuutta ja omaa aikaa, tulitpa sitten Vantaalta tai jostakin kauempaa.

Mikäli työyhteisösi olisi kiinnostunut järjestämään retriitin osana työhyvinvointipalveluja voit ottaa yhtettä retriiteistä vastaavaan pastoriimme Tarja Korpelaan 050 3888501. Asiakaspalvelu- , kasvatus- ja hoivatyössä toimiville retriitit ovat osoittautuneet oivalliseksi tavaksi tukea työntekijän jaksamista. Myös kiireisessä liike-elämässä toimiville retriitti tarjoaa hyvän mahdollisuuden akkujen lataamiseen.

Retriittien sisältö ja ilmoittautuminen tapahtumakalenterissa ilmoittaudu tästä -linkin kautta. Voit myös tilata itsellesi paperisen retriittiesitteen tai noutaa sen lähiseurakunnastasi.

Tilaukset: laura.ohtonen@evl.fi

KEVÄÄN HILJAISUUDEN TOIMINTA TAUOLLA KORONAVIRUKSEN TAKIA

Kevään 2020 retriittejä, luonnossa liikkumista, arjen hiljaisuutta ja virkistymistä

 

TIEDOKSI

Mikäli olit ilmoittautunut kevään 2020 retriitteihin ja maksanut osallistumisesi hyvitämme laskun sinulle täysimääräisenä. Kysymme pankkiyhteystietosi takaisinmaksua varten puhelimitse, joten älä laita tietoja meille sähköpostilla. Tarjoamme uusia retriittejä järjestäessämme etuosto-oikeuden niille, jotka nyt jäivät ilman retriittiä.

Elämme poikkeuksellista kevättä, pidetään toisistamme huolta. Retriittiin pääset mukaan myös facebookissa, Kati Pirttimaan arkiretriittiryhmässä. Ryhmä löytyy hakusanalla Arkiretriitti.

Siunausta jokaisen arkeen tälle keväälle

Laura Ohtonen, retriittisihteeri

HUOM

Retriittien peruutusehdot: Mikäli peruutus tapahtuu 1 vkoa ennen tai myöhemmin laskutamme 50% retriitin hinnasta. Mikäli peruutus tapahtuu vuorokautta ennen tai myöhemmin laskutamme koko retriitin hinnan. Peruutusehdot eivätkoske force majeure -syitä. Sairaustapauksissa toivomme lääkärintodistusta.

Ilmoittautumiset

  •  Voit ilmoittautua retriittiin valitsemasi retriitin omilta sivuilta tapahtumakalenterissa Ilmoittaudu tästä -linkin kautta. Retriitit näkyvät tapahtumina tämän sivun alalaidassa.
  • Retriittien asiakasrekisterin tietosuojaseloste tulee sinulle luettavaksi, kun ilmoittaudut ja saat vahvistuksen tietojen siirtymisestä järjestelmäämme.
  • Mikäli linkki ei jostain syystä toimi, voit lähettää ilmoittautua myös laura.ohtonen@evl.fi osoitteeseen.
Metsä. Aluskasvillisuudessa sammalia ja saniaisia. Kuusimetsää ja muutama koivu.

Tulossa syksyllä 2020

Hiljainen ja  poluton Saariselkä -  vetäydy viikoksi kokemaan erämaatunnelmia ja  hoitavaa hiljaisuutta - Vantaan seurakuntien aikuistyön telttavaellus Saariselän tunturimaastoissa 29.8-5.9.2020

Vaellusryhmä liikkuu päivittäin  8-15 km kantaen kaikki tarvittavat varusteet  (teltan, makuupussin ja vaellusruoat )mukanaan. Vaellus vaatii  hyvää kuntoa  vaihtelevissa maastoissa. Bussikuljetus  Saariselälle toteutetaan yhdessä Tikkurilan seurakunnan Saariselän  retkeläisten kanssa.  Ensimmäinen  ja viimeinen vaelluksen  yö vietetään Tievatuvan eräleirikeskuksessa.

Vaelluksen hinta on 320 euroa (sisältäen opastuksen,  kuljetuksen, vakuutukset,  lounaat matkoilla ja vaellusmuonat ja kaksi yötä Tievatuvan eräleirikeskuksessa). Ilmoittautuminen 8.5 mennessä tapahtumakalenterin kautta.

Lisätiedot Tarja Korpela, tarja.korpela@evl.fi, p. 0503888501

Matkan johtajana toimivat  pastori Tarja Korpela ja  eräopas Simo Ellilä.

Palautetta ja toiveita

Mikäli haluat antaa palautetta retriiteistämme tai esittä toiveita liittyen retriittipaikkoihin otamme niitä mielellämme vastaan. Ole yhteydessä aikuiskasvatustyön pastoriin tarja.korpela@evl.fi tai retriittisihteeri Laura Ohtoseen laura.ohtonen@evl.fi . 

Lahjaksi voit tiedustella myös Retriittilahjakorttia, joka on oivallinen lahja kiireiselle lähimmäiselle, joka tarvitsee rentoutumista arjen keskellä. Lisätiedot: Tarja Korpela 050 3888501 tai Laura Ohtonen laura.ohtonen@evl.fi