Hyppää sisältöön

Avun saamisen ja antamisen kirkko

Diakoniatyö auttaa pienissä ja suurissa asioissa

Kirkon ja seurakuntien tekemää auttamistyötä kutsutaan diakoniatyöksi. Diakoniatyöntekijät ovat sosiaalityjön ja terveydenhuollon korkeakoulutettuja ammattilaisia. Heihin voit ottaa yhteyttä, olipa mielessä pyörivä asia suuri tai pieni. Diakoniatyön puitteissa järjestetään myös sururyhmiä, erilaisia vertaistukiryhmiä ja esimerkiksi tiistaisin pidettävä yhteisölounas.

Tietoa Tikkurilan seurakunnan diakoniatyöstä ja yhteystiedot diakoneille löydät tästä linkistä. Ruotsinkielisen Vanda svenska församlingin vastaavat tiedo löytyvät täältä.

Vapaaehtoisena voi ilahduttaa ja auttaa omalla tavallaan

Seurakunnasta löytyy vapaaehtoistehtäviä säestämisestä kahvittajana tai messuavustajana toimimiseen. Käsistään kätevä voi vaikkapa auttaa ikääntyviä vapaaehtoisena nikkaristina tai linnunpönttötalkoissa. Myös lukuisat tilaisuudet Helsingan keskiaikapäivästä joulumyyjäisiin ja Hääyöstä koko perheen vapputapahtumaan Tikkurilan kirkolla vaativat onnistuakseen vapaaehtoisten työpanosta.

Jos haluaisit ilahduttaa ja auttaa jollakin sinulle parheiten sopivalla tavalla vapaaehtoistehtävässä, ota yhteyttä p. 040 509 7306 mirja.jalo@evl.fi tai katso tarkemmin Tikkurilan seurakunnan vapaaehtoistyön sivulta. Voit myös hyvin ehdottaa jotakin sellaista vapaaehtoistyön muotoa, jota meillä ei vielä ole! 

Lastenkirkon ohjaaja istuu pöytäasetelman ääressä.

Yhteisvastuukeräys ja sota Ukrainassa 

Yhteisvastuu on evankelis-luterilaisen kirkon vuosittainen suurkeräys ja lähimmäisenrakkauden kansanliike, joka auttaa hädänalaisia syntyperään, uskontoon tai poliittiseen vakaumukseen katsomatta Suomessa ja maailman humanitäärisillä katastrofialueilla. Yhteisvastuukeräys auttaa Kirkon ulkomaanavun kautta maailmalla ja kotimaassa paikallisen seurakunnan sekä Helsinki mission kautta. Keräyksen suojelijana toimii tasavallan presidentti.

Vuonna 2024 Yhteisvastuukeräyksellä kerätään varoja helmikuun alusta alkaen nuorten yksinäisyyden torjumiseen. Lue lisää Yhteisvastuukeräyksestä Tikkurilan seurakunnassa tältä sivulta. 

Sota Ukrainassa on puolestaan ajanut valtavan määrän ihmisiä pakolaisiksi. Kirkon Ulkomaanapu tarjoaa tukea kaikille konfliktia pakeneville, erityisesti kaikkein heikoimmassa asemassa oleville ja apua eniten tarvitseville. Käytännössä annettava apu on esimerkiksi vettä, ruokaa, saippuaa ja muita perustarvikkeita.

Tarkoituksena on varmistaa, että lapset voivat jatkaa koulunkäyntiä mahdollisimman pian myös kriisin keskellä. Koulu tuo lapsille turvallisuuden tunnetta ja antaa toivoa normaalista elämästä. Voit lukea lisää ja katsoa lahjoitusohjeet Kirkon Ulkomaanavun sivulta. 

// ]]>