Vihkiajat Pyhän Laurin kirkkoon

Vihkiaika vuodelle 2019

Vuoden 2019 vapaita vihkiaikoja voi tiedustella soittamalla toimitus- ja tilavarauspalveluun  p. (09) 8306 333 tai käymällä Tikkurilan seurakunnan kirkkoherranvirastossa (Vernissakatu 4, Vantaa). 

Kesä- ja syysaikana 2019 kirkon pihamaalla on peruskorjauksesta johtuvia maankaivaustöitä. Ulkotöiden takia kirkon pääovi saattaa olla poissa käytöstä ajalla 27.9.-22.11.2019. Tällöin kirkkoon kuljetaan sivuoven kautta.  (Ajankohta tarkentuu töiden etenemisen mukaan.)

 

Vihkiaika vuodelle 2020

Vihkiaikoja ajalle 1.1. - 30.4.2020 voi varata 27.5.2019 alkaen soittamalla p. (09) 8306 333 tai käymällä Tikkurilan seurakunnan kirkkoherranvirastossa.

Vihkiaikoja ajalle 1.5. -20.9.2020 haetaan sähköisen haun kautta syyskuun ensimmäisen viikon aikana eli viikolla 36 (2.-8.9.2019). Linkki hakuun tulee näille sivuille ja se avautuu 2.9.2019. Hakuviikon sisällä lähetetyt toiveet ovat samanarvoisia riippumatta siitä milloin ne on viikon aikana jätetty. Vihkiaikojen varsinaisen jaon perusteet on kerrottu alempana. Varmistuneista vihkiajoista ilmoitetaan sähköpostitse viikon 39 aikana (eli viimeistään su 29.9.). 

Vihkiaikoja on haettavissa pääsääntöisesti perjantain alkuiltaan ja lauantain iltapäiviin. Kesällä 2020 rippikoulujen konfirmaatiot ja muu seurakunnan toiminta vaikuttaa joidenkin päivien osalta haettavissa oleviin aikoihin. Elokuussa viikko 32 on varattu musiikkifestivaalille (BRQ Vantaa) ja Helsingan keskiaikapäivään, eikä tuolloin ole jaossa vihkiaikoja. Lisäksi kirkko on kunnostustöiden takia kokonaan suljettuna 21.9.-15.11.2020 eli tuolle ajalle ei ole vihkiaikoja varattavissa.

Marraskuun lopusta jouluun asti kirkko on varattuna pääosin joulukonsertteihin. Tuonne saattaa tulla muutamia vihkiaikoja myöhemmin varattavaksi. Näitä aikoja voi tiedustella lokakuussa toimitusvarausnumerosta.

Kesän 2020 vihkiaikoja saattaa tulla varattavaksi lisää marras-joulukuussa 2019, kun konfirmaatioiden määrät tiedetään tarkasti ja lisäksi vihkiaikahaussa saatuja aikoja peruutetaan.

 

Kesän 2020 vihkiaikahaku tapahtuu uusitun sähköisen asioinnin kautta, joka vaatii vahvan tunnistautumisen. Tunnistautuminen tapahtuu suomi.fi -palvelun kautta, jossa henkilötiedot varmistetaan pankkitunnusten tai mobiilivarmenteen avulla. Ensimmäisellä kirjautumiskerralla käyttäjä luo itselleen oman tunnuksen ja salasanan, jota hän käyttää jatkossa Vantaan seurakuntien asiointipalvelussa.

 

Ennen vihkiaikatoiveiden jättämistä tutustu vielä alla oleviin ohjeiseen ja aikojen jakoperusteisiin.

 

Kesän 2020 vihkiaikahakuun pääset tästä. 

Linkki avautuu asioinnin etusivulle, jossa heti luodaan tunnukset/kirjaudutaan sisään. Tästä vaiheesta pääsee eteenpäin vihkiaikojen varsinaiseen valintaan vasta 2.9.2019 

Kirkkoherranvirasto, Vernissakatu 4, 01300 Vantaa. Avoinna ma–pe klo 9–14. Tilojen ja kirkollisten toimitusten varaukset p. 098306 333.

Ohjeita ja tietoa vihkiaikojen nettihausta

  • Vihkiaikaa voi Pyhän Laurin kirkkoon hakea, jos ainakin toinen vihkiparista on ev.lut. kirkon jäsen (tai muun Porvoon kirkkoyhteisön kirkon jäsen).
  • Vihkiaikaa haetaan sähköisen asioinnin kautta, joka edellyttää vahvaa tunnistutumista ja oman tunnuksen luomista asiointipalveluun.
  • Vihkiaikatoiveita tulee nettihaussa antaa vähintään viisi ja enintään kymmenen. Ajat voivat olla saman päivän aikoja.
  • Hakuviikon sisällä (2.-8.9.2019) lähetetyt toiveet ovat sikäli samanarvoisia, ettei ole väliä, minä päivänä lomake on täytetty.
  • Etusijalla ovat parit, joista ainakin toinen on Tikkurilan seurakunnan tai Vanda svenska församlingin jäsen. Seuraavalla sijalla parit, joista ainakin toinen on jonkin muun Vantaan seurakunnan jäsen. Kolmannella sijalla ovat Vantaan ulkopuolella asuvat. Järjestelmä tarkistaa Vantaan seurakuntiin kuulumisen automaattisesti. Tarvittaessa järjestelmä arpoo, kuka pareista saa ajan.
  • Hakijoista osa jää valitettavasti ilman toivomaansa vihkiaikaa – jopa asuinpaikasta riippumatta. Erityisesti Vantaan ulkopuolella asuvien on vaikea saada kesälauantaiden suosittuja iltapäiväaikoja.
  • Tieto vihkiajasta lähetetään sähköpostitse viimeistään 29.9.2019. Jotkin sähköpostipalvelimet suodattavat roskapostiksi kerralla isommalle joukolle lähetettyjä posteja – jos et saa mitään tietoa, voit tiedustella asiaa lokakuusta alkaen numerosta 09 8306 333 (toimitusvaraukset).
  • Saatu vihkiaika tulee vielä varmistaa tai perua. Ohjeet tästä tulee vahvistusviestissä.