Lauluyhtye Schola Sancti Henrici: Pyhän Henrikin legenda / Laurin päiväkonsertit -sarja

to 27.6. klo 12.00 – 12.45
Lauluyhtye Schola Sancti Henrici: Pyhän Henrikin legenda / Laurin päiväkonsertit -sarja.

Pyhän Laurin kirkko

Musiikkia Pyhän Laurin kirkon syntyajoilta. Schola Sancti Henrici on gregoriaanista kirkkolaulua esittävä yhtye, jonka konsertissa tutustutaan kertomukseen Pyhästä Henrikistä. Hänen muistokseen keskiajalla vietetyistä rukoushetkistä on koottu ohjelmisto, joka Henrikin kunniaksi sepitettyjen laulujen lisäksi sisältää hurskaaseen liturgiseen tapaan myös psalmeja ja rukouksia sekä joitakin Länsi-Suomessa laulettuja keskiaikaisia hymnejä. Schola Sancti Henrici esittää myös katkelmia Pyhän Henrikin pyhimyslegendasta suomen kielellä. Vapaa pääsy, ohjelma 5 €.

Schola Sancti Henrici on gregoriaanista kirkkolaulua esittävä suomalainen lauluyhtye, joka perustettiin vuonna 1999 Sibelius-Akatemiassa Pyhän Henrikin officiumin viettämistä varten Heikin päivänä 19.1.2000 Helsingin tuomiokirkossa. Schola Sancti Henrici on esiintynyt useasti eri puolilla Suomea ja konsertoinut mm. mm. Meidän Festivaalissa ja Helsingin urkupäivillä. Pyhän Henrikin päivänä vuonna 2001 yhtye lauloi Pyhän Henrikin messun keskeiset osat Rooman Santa Maria Sopra Minerva -basilikassa vietetyssä ekumeenisessa messussa, ja samalla matkalla se esiintyi myös paavin vastaanotolla Vatikaanissa. Yhtye on konsertoinut myös useita kertoja Puolassa, sekä Virossa, Portugalissa, Kreikassa, Kanariansaarilla ja Manner-Espanjassa.

Schola Sancti Henricin ohjelmistoon kuuluu pääosin Suomessa käytettyä gregoriaanista musiikkia sekä Graduale Romanumin aineistoa. Yhtyeen ohjelmistoon kuuluvat Pyhän Henrikin messun ja vesperin lisäksi Henrikiin liittyvästä materiaalista koottu ohjelmakokonaisuus Pyhän Henrikin legenda sekä pitkäperjantain hartaus Agios o Theos.

 

 

Laurin päiväkonsertit on Vantaan Pyhän Laurin kirkon torstainen kesäsarja ajalla 13.6.-8.8.24:

- 13.6. Laulaja-lauluntekijä Osmo Ikonen
- 20.6. Laulaja Eino Grön ja Hannu Lehtikangas, piano
- 27.6. Lauluyhtye Schola Sancti Henrici: Pyhän Henrikin legenda
- 4.7. Laulaja-lauluntekijä Ninni Poijärvi ja Olli Haavisto, pedal steel
- 11.7. Iina Katila, urut, piano ja laulu: Häämusiikkia
- 18.7. Kansanmuusikko Emmi Kuittinen ja yhtye: Surun synty
- 25.7. Suvi Gräsbäck, sopraano ja Folke Gräsbäck, piano
- 1.8. Ingrid Rodebjer, laulu ja viulu ja Barbara Ardenois, harmonikka
- 8.8. Vanhan musiikin yhtye Flauto Dolce Vita

Konserttien kesto on n. 45 min. Vapaa pääsy, ohjelma 5 €.

Konserttikohtaiset lisätiedot löytyvät täältä

  • Musiikki Musiikki

Linkki avautuu uudessa välilehdessä


Järjestäjä

Tikkurilan seurakunta