Tanssikerho Karaváki, Pieni Vene / Kesäkuun 2024 Kokoontuminen

ma 17.6. klo 18.00 – 20.00
Kristillinen viikkosanomalehti Kotimaa on haastatellut Karavákin vetäjää kesällä 2022

Café Pähkinä /Hämeenkylän seurakunta

Kreikkalaisen tanssin kerho Karavaki kokoontuu Cafe Pähkinässä kerran kuukaudessa. Opettelemme pastori Jaakko Karan johdolla helpoimpia kreikkalaisia tansseja. Ei edellytetä aikaisempaa tanssikokemusta. Ei ole tanssipakkoa. Ei ole ilmoittautumista. Ei ole ikärajaa. Ei ole pääsymaksua. Voit saapua ja poistua oman aikataulusi mukaan. Kreikka ei jätä ketään kylmäksi. -Kuvassa kerhonvetäjä kristillisen Kotimaa -viikkolehden haastattelussa, joka on julkaistu 12.08.2022.

Hämeenkylän seurakunnan kreikkalaisen tanssin kerho Karaváki, Pieni Vene, kokoontuu kevätkauden päättäviin tansseihin maanantaina 17.06. kello 18.00. Ovi on auki kadulle, joten kävele sisään ja liity muitta mutkitta tanssiletkaan. Kerhoa vetää Hämeenkylän seurakunnan pastori Jaakko Kara. Opettelemme helpoimpia kreikkalaisia tansseja. Tanssipakkoa ei ole, joten voit seurata tansseja, tavata tuttuja, löytää uusia tuttuja ja innostua kreikkalaisesta ilmapiiristä. Meillä ei ole ikärajaa. Meillä ei ole pääsymaksua. Ei tarvitse ilmoittautua. Voit saapua ja poistua oman aikataulusi mukaan. 

Paikan päälle pääsee paikallisliikenteen busseilla. Cafe Pähkinä sijaitsee Pähkinärinteen keskustassa, bussipysäkkien välittömässä läheisyydessä. Auton pysäköinti käy päinsä vaivattomimmin, kun pysäköit Pähkinärinteen ostoskeskuksen pysäköintialueelle (muista pysäköintikiekko.) 

Ota mukaasi sisäliikuntaan sopiva vaatetus - lämmin tulee - ja sisäliikuntaan sopivat kengät. Vetäjä ja kerholaiset kertovat Kreikasta ja matkailusta paljon ja kaikkea. Tule ja katso! 

  • Aikuisille Aikuisille

Jaakko Karan kreikkalaisen tanssin tietokirjan Jumalaiset Askeleet voi lukea ja ladata maksutta Kreikan Ystävät ry. Kuopion verkkosivuilta, kun käytät seuraavaa linkkiä Linkki avautuu uudessa välilehdessä


Järjestäjä

Hämeenkylän seurakunta

Ota yhteyttä

Seurakuntapastori
Hämeenkylän seurakunta
Auratie 3
01630 Vantaa

Diakonia, seniorityö

Tervehdys. Olen Jaakko Kara, Hämeenkylän seurakunnan diakoniatyön ja seniorityön pastori. Olen aloittanut työt ainoassa ja parhaassa virkapaikassani vuonna 1998. Saatat ta-va-ta minut messussa, avioliittoon vihkimisessä, hautaan siunaamisessa, ristiäisissä, rippileirillä, laitoshartautta sairaalassa pitämässä, joulukirkossa, Vantaan seurakuntien juhannusjuhlissa, papin päivystyksessä, lähikaupassa tai pyörän selässä raitilla.

On mahdotonta kätkeä innostustani Kreikkaan. Olen tanssinut ja tanssittanut kreikkalaisia tansseja 35 vuotta. Järjestän Hämeenkylän kirkon nuortentilassa halullisille sieluille tanssitapaamisia, joissa opettelemme helpoimpia kreikkalaisia tansseja - vapaa pääsy. Laulu ja puhe sujuu nykykreikaksi. Muista vieraista kielistä hallitsen englannin, saksan ja ruotsin - hiukan ranskaakin. Olen verrattain kansainvälinen pakkaus. Olen käynyt kouluni Länsi-Vantaan Myyrmäessä ja Martinlaaksossa, näillä nurkilla. Stadin slangi eli Sörkan esperanto on ihan gimis - kiitti, mutsi.

Olen halunnut sitten nuoren seurakunnan vuosieni työhön, jossa saa olla ihmisten parissa, ihmisten keskellä. Samaan pakettiin kuuluu halu puhua ja esiintyä, olla framilla - kiitos nuorisoteatteri Martsarin jäsenyyden. Poliitikot puhuvat vaaleista ja budjetista. Pastori ja seurakunnan työntekijä puhuu pelastuksesta ja Jumalan rakkaudesta. Koen, että minulla ja paavilla on jotakin yhteistä. Kyllä vain - me molemmat olemme Jumalan palvelijoitten palvelijoita.

Minulla on kaksi aikuista poikaa ja tytär. Pyöräilen iloisesti sininen tuulipuku lepattaen, nautin uusperheen elämästä kauniin vaimoni kanssa Vantaan puolella, sorvaan iltaisin kuntopyörän ja CrossTrainerin pyörää kuntokeskuksessa, ajaudun joka sortin Kreikka -tilaisuuksiin ja jään yhtenään suustani kiinni. Pienille lapsille kerron, kun nämä kysyvät, mitä teen työkseni, että minä syön kakkuja viikonloppuisin. Tapaamme vaimon aikuisa lapsia tuon tuostakin.

At Your Service - Palveluksessanne.

United We Stand - Yhdessä me kestämme ja seisomme.

Psalmi 150:1 Halleluja! Ylistäkää Jumalaa hänen pyhäkössään, ylistäkää häntä taivaan mahtavissa holveissa. 4: Ylistäkää häntä tanssien ja rumpua lyöden, ylistäkää häntä luuttua ja huilua soittaen. 5: Ylistäkää häntä symbaalien helinällä, ylistäkää häntä riemukkain symbaalein! 6: Kaikki te, joissa on elämän henkäys, ylistäkää Herraa! Halleluja!