Laura Voutilainen: Minun tähteni -joulukonsertti Tikkurilan kirkossa

pe 8.12. klo 19.00
Laura Voutilainen: Minun tähteni -joulukonsertti Tikkurilan kirkossa.

Tikkurilan kirkko

KONSERTTI ON LOPPUUNMYYTY. Laulaja Laura Voutilaisen vuonna 2019 julkaistu Minun tähteni -joulualbumi on kerännyt kiitosta niin kuulijoilta kuin kriitikoilta. Laulut edustavat uudenlaista joulumusiikkia, jossa paikoin tykitetään Harlemin sunnuntaijumalanpalvelusten malliin ja välillä herkistytään suomalaisille tutun haikeankauniiseen joulutunnelman äärelle. ”Minulle on henkilökohtaisesti tärkeää päästä säännöllisesti esiintymään kirkon hiljaisuuteen. Minun Tähteni -albumin mahtipontisuus kääntyy kirkoissa syvällisen kauniiksi musiikilliseksi matkaksi, kun kappaleet esitetään pelkistettyinä versioina upeiden muusikkojen voimin”, kertoo Laura Voutilainen. Hän konsertoi Tikkurilan kirkossa yhdessä multi-instrumentalisti Veera Railion ja säveltäjä-muusikko Lasse Piiraisen kanssa. Liput 35 € ennakkoon Ticketmasterista tai kirkon ovelta ennen konserttia.

Liput 35 ennakkoon Ticketmasterista tai kirkon ovelta tuntia ennen konserttia. Ovet saliin avautuvat klo 18.30. Numeroimattomat paikat.

 

Jo lapsena musiikkiopinnot Lahdessa aloittanut Laura Voutilainen on määrätietoisesti ja kunnianhimoisesti rakentanut uraansa. Ensilevytyksestä on kulunut jo 25 vuotta, jona aikana hän on  noussut suomalaisen musiikkimaailman kärkikaartiin. Ujosta ja hiljaisesta sellistineitosesta on vuosien saatossa kasvanut vaativatkin estradit suvereenisti haltuun ottava monipuolinen viihdetaiteilija. Lauralla on taipuisa ja mieleenpainuva ääni, ja hän on osannut valita laulettavakseen tarttuvia, melodisia lauluja.

Läpimurtonsa Laura teki tammikuussa 1994, jolloin hänen esikoisalbuminsa Laura Voutilainen julkaistiin. Se nousi Suomen viralliselle albumilistalle ja pysyi siellä koko vuoden. Kyseessä oli vuoden 1994 eniten myyty kotimainen albumi, joka päätyi noin 120 000:een suomalaiskotiin. Listalle nousivat mm. hitit Muuttanut oot maailmain, Kerran, Kyynelvirta ja Sydäntuhkaa. Myöhäisempään hittivirtaan voidaan laskea myös kappaleet Etelän yössä, Vuoksi sun, Neonvalot ja En mielestäin sua saa.

Lauran tunnetuimpiin kappaleisiin kuuluu Maki Kolehmaisen säveltämä, englanninkielinen Addicted To You, joka oli Suomen edustuskappale Tallinnan euroviisuissa vuonna 2002.

Lauran viimeisin, järjestyksessä 13. albumi Miks ei ilmestyi kesäkuussa 2017.

Laura on palkittu kahdesti Emma Gaalassa Vuoden naissolistina, 1994 ja 1996, minkä lisäksi hänet on palkittu Vuoden naisartistina Iskelmä Gaalassa vuonna 2008 ja Iskelmä-Finlandia palkinnolla vuonna 2010.

Moniuloitteisen Lauran tanssitaidot paljastuivat suositussa Tanssii tähtien kanssa -ohjelmassa syksyllä 2010. Kisassa hän tanssi yhdessä Marko Keräsen kanssa, ja pari sijoittui lopulta toiseksi Antti Tuiskun kiriessä oman partnerinsa kanssa ykköseksi. Keväällä 2012 Laura toimi Nelosen Idols-laulukilpailun tuomarina yhdessä Tommi Liimataisen ja Jone Nikulan kanssa ja Vain Elämää -ohjelmassa Laura esiintyi keväällä 2017 yhdessä Petran, Irinan, Nikke Ankaran, Robinin, Olli Lindholmin ja Samu Haberin kanssa.

Musikaalinäyttelijänä Laura on kunnostautunut mm. kahdessa UIT:n revyyssä Haloolla päähän ja Lisää Letkua sekä Lahden kaupunginteatterin Yön sisar -musikaalissa. Ääninäyttelijänä hänen tulkintojaan on kuultu Walt Disneyn animaatioelokuvissa Herkules, Prinsessa ja sammakko sekä Dreamworksin animaatioelokuvissa Madagascar, Madagascar 2, Madagascar 3 ja Mehiläisen elokuva. 

 

  • Musiikki Musiikki

Linkki avautuu uudessa välilehdessä


Järjestäjä

Tikkurilan seurakunta

Central Line Entertainment